- hirdetés -

Louis Prima dalait és életét idézte fel Gájer Bálint, Koós Réka és Lázár István a Molnár Dixieland Band közreműködésével november 18-án. A Petőfi Művelődési Központ színháztermében tartott koncert hatalmas sikert aratott.

A múlt század egyik legérdekesebb, legsokoldalúbb zenészére emlékeztek szombaton este. Louis Prima New Orleansban, olasz bevándorló családba született 1910-ben, de élete végéig olasznak vallotta magát. Karrierjében az áttörést 1937-ben hozte meg a Sing, Sing, Sing című dala, amely szintén hallható volt az est folyamán. A Grammy-díjas művész példaképe az a Louis Armstrong volt, akit végül megelőzött koruk zenei ranglistáján.

Prima egykori feleségeit, Keely Smith-t és Gia Maione-t, valamint híres dalaikat Koós Réka keltette életre. Míg a közismert Buona Sera Signorina vagy a Just a Gigolo a magyar Michael Bublénak is becézett Gájer Bálint sármos énekhangján szólalt meg.

Koós Réka Louise Prima feleségeként (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Gájer Bálint stílusához közel áll a swing, könnyen azonosult a koncert dalaival.
– Ez a koncert emléket állít egy olyan ikonikus előadónak, aki követte a kordivatot, többféle zenei stílusban is maradandót alkotott. A 40-es, 50-es évek Amerikáját idézzük fel a koncert alatt, ismert, és kevésbé ismert dalokkal. Az én repertoáromban egyébként is megtalálható ez a műfaj, sőt ennek a műsornak néhány dala is, hiszen ez az én stílusom. Remélem, az orosháziak is nyitottak a zenére, mert egy dinamikus műsorral készültünk. A dalok energiája olyan érzést kelthet a közönségben, mintha az lenne az utolsó, amit már nem lehet fokozni, de akkor jön egy következő, ami szintén nagy sikert arat – mondta az énekes.

A jazz és swing dalok mellett a Primát megelevenítő Lázár István is gondoskodott a jó hangulatról. Jellegzetes hangján szólalt meg például a We No Speak Americano és Prima Dzsungel könyvéhez írt dala, az I Wanna Be Like You. Közöttük pedig végigkövethették a nézők az énekes, dalszerző és trombitás izgalmas, rejtélyekkel teli életútját.

A szegedi Molnár Dixieland Band már 53 éve, megszakítás nélkül zenél. Prima stílusbeli változatosságát eredeti hangzásban hozta el a közönségnek. A zenekar menedzsere, Arató Sándor ötlete alapján megvalósított koncert mindenhol nagy sikert aratott.

Az előadók a koncert zárásaként a nézők között is zenéltek, énekeltek, a közönség pedig hatalmas vastapssal, állva köszönte meg a két órás estet, amely tényleg príma volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.