- hirdetés -

Nagynevű külföldi mesterek részvételével, csütörtöktől tartja lassan hagyományossá váló téli edzőtáborát az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör.

Negyedik alkalommal gyűlnek össze Orosházán téli edzőtáborra az IBK (International Kyokushin Budokai Kan) világszervezet magyarországi karatésai. Mint az eddigi táborokban, idén is Európa- és világbajnok mesterektől tanulhat a mintegy százhúsz résztvevő. A magyarok mellett spanyol, holland, svéd oktatók tanítanak. Jó alkalom ez a karatékák számára, hogy az eddig megtanult ismereteket bővítsék, vagy csak egyszerűen más stílusban lássák és ellessenek sokszor apróságnak, lényegtelennek tűnő finomságokat, melyek azonban fontosak lehetnek a későbbiek folyamán.

Az IBK világszervezet vezetője, kancho Gerard Gordeau idén is megtisztelte jelenlétével a tábort. A kancho egyébként „vigyázó szemét” rajta tartja a magyar karatésokon, köztük az orosháziakon is. Gyakran jön hazánkba tanítani, illetve figyelni, segíteni azt a fejlődést, mely elmondása szerint lassan, de nagy erővel árad hazánkban.

A kemény edzéseket a szombat esti sportbálon pihenhetik ki a résztvevők (Fotó: Rosta Tibor)

Az 5. danos svéd mester, sihan Robert Vinklund is csupa szépet és jót tapasztalt az orosházi edzőtáborban.
– Nagyon jók az orosházi tanítványok. Kemények, ügyesek. A tegnap reggeli edzésen taníthattam és örömmel láttam, hogy nagyon gyorsan meglátták a lényegét és megtanulták amit mutattam. Mesterüket, sihan Zsiga Zsoltot még  versenyző korából ismerem. Nagyon kemény és jó versenyző volt, most pedig, ha lehet, még jobb edző – értékelt a svédországi világszervezeti vezető.

A résztvevők napi két edzésen fejlesztik tudásukat a táborban. A szombati napon, ugyancsak a hagyományoknak megfelelően övvizsgákra is sor kerül, melyen a jelölteknek fizikai és technikai képzettségüket is be kell mutatni, valamint övfokozattól függően 5-30 ellenfél ellen küzdeniük is kell. A táborozók este részt vesznek a nemzetközi sportbálon, majd egy vasárnapi edzéssel zárul a munka.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.