- hirdetés -

Kohut Béla képzőművész festményeiből nyílt kiállítás a Városi Képtárban november 17-én. A szellemben a lélek ragyog című tárlatot január 12-ig tekinthetik meg az érdeklődők.Kohut Béla már több mint 30 éve alkot, egyedi stílusa könnyen felismerhető. A kiállításon 30 festményét mutatta be az érdeklődőknek. A szürke lemezre készült képek közül 13 grafika, 17 pedig olajfestmény. 
– A mostani kiállítás egy év anyaga, ősztől őszig tartó időszak munkái. A hűvösebb időben általában grafikákat szoktam készíteni, nyáron inkább olajfestményeket. Nem vászont használok, hanem szürke lemezt, ami sajátos hátteret ad a munkáknak, és a színek is jól tudnak rajta érvényesülni – mondta a művész.

Igazi színkavalkád várja az érdeklődőket Kohut Béla kiállításán (Fotó: Rosta Tibor)

Képei értelmezéséhez érdemes  kicsit megállni, elmélyedni a gondolatokban, mert alkotásai próbára teszik a fantáziát, és képzelőerőt. Festményei főleg érzelmi kivetülések, amelyek színrobbanásra emlékeztetnek. Ragyogó, tiszta színei magával ragadja szemlélőjét. A művész régóta az antropozófia szellemiségét próbálja kifejezni a képzőművészet eszközeivel, formákkal, színekkel, és ezek kompozícióba foglalásával.

–  Az antropozófia a szellemvilággal kapcsolatos. Ez a szemléletmód inspirál, melynek érzéseit, és gondolatait próbálom meg közvetíteni. Esetenként formában, de leginkább színekben jelenítem meg munkáimon – fogalmazott a festő.

A képzőművész közelgő születésnapja alkalmából köszöntőt mondott Rózsa Zoltán, a Nagy Gyula Területi Múzeum igazgatója. A tárlaton fellépett Kohut Petra, aki akusztikus gitáron játszott dallamaival bűvölte el a közönséget.

Az egyedi technikával készült képek megnyitója sok érdeklődőt vonzott a Városi Képtárba. Akit érdekel az absztrakt művészet, január 12-ig megcsodálhatja Kohut Béla műveit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.