- hirdetés -

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mesteravató ünnepségén 15 szakmában 116 mester vehette át elismerését. A mesterfokozat elérésé számos előnyökkel jár, hiszen a szakmai megbecsülés mellett a szakemberek saját vállalkozásokat alapíthatnak, valamint oktathatnak is a jövőben.

Szerda este a békéscsabai Phaedra rendezvényközpontban hat orosházi kapta meg mesteroklevelét: Bálint Szabolcs, az Alföld Gyöngye Hotel szakácsa, Mellis Csaba, az Élmény Étterem szakácsa, Kulima József és Nagy György, a Centrum autószervíz autószerelői, Viczián Szabolcs a Bogárzói Szervizműhely autószerelője, valamint Kerekes József asztalos.

A díjátadó ünnepséget megelőzően Dávid Zoltán polgármester találkozott az újdonsült mesterekkel. A baráti beszélgetésen szó esett a képzés menetéről és kihívásairól, az orosházi szakképzésről és utánpótlás viszontagságairól, valamint a jövő technológiáiról.

A polgármester üdvözölte a mestereket (Fotó: Bakos Viktória)

Kulima József és Nagy György azért döntöttek a mesterképzés elvégzése mellett, mert munkájukhoz szükséges a mesterfokozat megszerzése. Középtávú céljaik között szerepel a mesterjelöltek betanítása – mondták lapunknak.

A díjátadó ünnepségen dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a mestereket. Nyitóbeszédében örömét fejezte ki, hogy 2014 óta több mint 500 szakember szerzett mesterfokozatot a megyében. A kamara célja, hogy megfelelő és minőségi képzést nyújtson. A magyar szervezet elismertségét jól mutatja, hogy 2018-ban Kelet-Közép Európában elsőként rendezhetik meg a mesterek szakmai európai bajnokságát. A tavalyi megmérettetésen három mester képviselte megyénket a húsz fős küldöttségből.

A Békés Megyei Kormányhivatal képviseletében Dr. Rákóczi Attila főigazgató üdvözölte jelenlévőket. Beszédében kiemelte, hogy a Kormányhivatal célkitűzései között szerepel stratégia partnerség kialakítása a kamarákkal, a népesség megtartása és az intézmények fejlesztése.

Az iparkamara az idei mesteravató ünnepségén a mesterlevél mellé egy új könyvvel kedveskedett a díjazottak számára. A kiadványban a tanulók és oktatóik portréi, valamint interjúi olvashatóak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.