- hirdetés -

Ismét összeül Orosháza képviselő-testülete, a rendkívüli testületi ülésen szó lesz az adventi falu finanszírozásáról, pályázatról és költségvetésről.

Dávid Zoltán az ülés kezdetén megállapította, hogy a testület határozatképes. Előre jelezték, hogy a Füvesi Sándor (MSZP) és Elekes Lajos alpolgármester a mai napon hiányzik.

1.) Adventi falu és karácsonyi díszkivilágításra pénzügyi forrás biztosítása a 2018. évi költségvetés terhére. Az előterjesztés ezen a linken érhető el.

Az adventi falut tárgyalták először. A Fidesz frakció a napirendi pont elfogadását javasolta.

Az ellenzék részéről felmerültek kérdések az adventi díszekkel kapcsolatban (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Fetser János (MSZP) és Dr. Szabó Ervin (Jobbik) kért szót, aki a költségvetés pontos részleteit szeretné megtudni. Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója megígérte, hogy minden összeget részletes elküldenek.

A napirendi pontot 10 igen, 4 tartózkodással elfogadták.

2.) A települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatására vonatkozó igény benyújtása. Az előterjesztés itt található.

A napirendi pontot vita nélkül, 14 igennel elfogadta a testület.

3. ) Orosháza Város Önkormányzata 2017. évi költségvetését megalapozó döntések módosítása. Az előterjesztés itt olvasható.

A harmadik, költségvetésre vonatkozó napirendi pontot 10 igennel, 2 nemmel és 2 tartózkodással elfogadták.

Dávid Zoltán hangsúlyozta, hogy odafigyelnek a kiscsákói kastélyra (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Az ülés végén kérdések következtek, ahol a független képviselő, Burka László szerint a kiscsákói kastély életveszélyes, hiszen benőtte a gaz és a vakolat is nagyon rossz állapotban van. Az ott játszó gyermekek ezért könnyen megsérülhetnek. Ebben kérte a városvezetés segítéségét a képviselő. Dávid Zoltán válaszában kitért arra, hogy odafigyelnek a kastély környékére.

Fetser János a posta melletti mozgáskorlátozott parkolók felől érdeklődött. Benkő Ferenc elmondta, hogy a problémát már orvosoltak, hiszen az eddigi három férőhelyes kialakítás nem volt optimális.

Dr. Szabó Ervin írásban adta át javaslatát dr. Horváthné dr. Barta Edit jegyzőnek.

Ezzel véget ért a csütörtöki rendkívüli ülés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.