- hirdetés -

A Magyar Posta korlátozza november 15-től az MPL Üzleti csomag és MPL Netcsomag feladási mennyiségét. Az MPL Postacsomag és Belföldi EMS Gyorsposta esetében nincs felső határ.

A Magyar Posta ideiglenes intézkedést rendelt el, amely a négy belföldi csomagtermék közül kettőre vonatkozik. Az MPL Üzleti Csomag és MPL Netcsomag feladási mennyiségének korlátozása csak azokat a cégeket érinti, amelyek nem szerződtek semmilyen futárszolgálattal. A nagy tömegű, előre nem jelzett feladások ugyanis felboríthatják a csomagfeldolgozási és kézbesítési rendszert. 

A változtatás célja a karácsonyi csúcsforgalom idején a csomagok problémamentes, időbeni kiszállítása. Továbbá a Magyar Posta bővítette dolgozói létszámát és a csomagautomata rekeszeit is növelte 3800-ról 4400 felettire. Ünnepi CsomagPontokat létesített 12 városban, a már meglévő fix csomagátvételi pontok körét tovább szélesítve – tudtuk meg a Magyar Posta Társasági Kommunikációs Osztályától.

A Magyar Posta korlátozza az MPL Üzleti csomag és MPL Netcsomag feladási mennyiségét. (Fotó: archív)

Megkérdeztük, mit tanácsolnak a karácsonyi ajándékok időbeni kiszállítása érdekében.
– Az online rendeléseknél figyelni kell, milyen szállítási időt vállal az adott webáruház. Azt javasoljuk, aki külföldről, főleg a Távol-Keletről vagy az Amerikai Egyesült Államokból szeretne rendelni webáruházból, minél hamarabb tegye meg. Sokan választják az ingyenes szállítást, ami azt jelenti, a megrendelt árut nem csomagként, hanem levélként adják fel. Lehet, hogy ezen spórolnak, viszont hosszabb kézbesítést is jelent. Ebben az esetben a webáruház és az adott ország postai szolgáltatója a szállítási árakat azzal csökkenti, hogy összevár egy nagyobb mennyiségű küldeményt, mielőtt továbbítja Európába. Érdemes internetes vásárláskor nyomkövető szolgáltatást is választani, így a megrendelő láthatja merre tart csomagja – válaszolta a posta.

Hozzátették, a webáruházak többsége szerződött partnere a Magyar Postának, vagy más szállítócégnek, ezért őket, illetve magánszemély megrendelőiket nem érinti a csomagküldési korlátozás. Az MPL Postacsomag és Belföldi EMS Gyorsposta esetében nincs felső határ. Ha valaki családjának szeretne feladni küldeményt, akár többet is, a megszokott módon tudja megtenni. A csomagokat a feladástól számított 1-3 nap alatt kézbesíti a Magyar Posta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.