- hirdetés -

Korcsolyapálya, karácsonyi vásár, gyertyagyújtások. Csak néhány program, amik az előttünk álló ünnepekben várnak az orosháziakra. A héten már megkezdődtek az előkészületek.

Hétfőn kezdte el az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. a korcsolyapálya építését – tudtuk meg Benkő Ferenc vezérigazgatótól.
– A pálya a főtér rendezvényterén várja majd a jégre vágyókat az adventi időszakban. Ahogyan tavaly, úgy idén is ingyenes a pályahasználat, korcsolyát lehet majd bérelni, a korcsolyák élezéséért jelképes összeget kell majd fizetni – vázolta Benkő Ferenc.

Jövő héten érkezik a korcsolyapálya (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Idén is lesz karácsonyi vásár, a városüzemeltetés hét faházat állít fel, ahol majd kézműves termékeket kínálnak az árusok az adventezőknek. Hamarosan a kivilágítást is elkezdik felszerelni a városüzemeltetés munkatársai, idén több új energiatakarékos díszelemet is beszereztek. Emellett a gyerekek nagy örömére az elmúlt évekhez hasonlóan felépítik a Betlehemet, az óriás mesekönyvet és a város karácsonyfáját is felállítják majd. 
– Sok értékes fenyőfát ajánlottak fel az orosháziak, nem könnyű kiválasztani a legszebbet, de december 3-ig az első gyertyagyújtás előtt már teljes pompájában látható lesz a város karácsonyfája – mondta Benkő Ferenc.

Érdemes követni minket, hiszen az adventi készülődés állomásairól, közelgő programjairól folyamatosan hírt adunk az OrosCafén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.