- hirdetés -

Az előkelő hatodik helyet szerezte meg a hazánkat és Orosházát képviselő Puravecz Péter a budapesti kick-box világbajnokságon. A CONTACT K.T.H.E. versenyzője éppen csak lemaradt ötödik helyezett angol vetélytársa mögött.

Budapest adott otthont november 3. és 11. között a felnőtt kick–box világbajnokságnak. Az orosházi mester kemény stílusú, fegyveres formagyakorlat versenyszámban lépett szőnyegre, ahol a hatodik helyen végzett. Hajszállal maradt le az ötödik helyről, ezzel Magyarország hosszú idő után ismét megjelent a világranglistán. Puravecz Péter szerint ebből a szempontból elégedett lehet teljesítményével.
– Az oroszok és amerikaiak a világ elitje és csupán pár tizeddel maradtam le tőlük. Ők gyerekkoruk óta ezzel foglalkoznak, míg én felnőttként ismerkedtem meg a formagyakorlattal, így nincs miért szégyenkeznem – értékelt az orosházi versenyző.

Puravecz Péter (b) és az amerikai világbajnok, Tim Conkel (Fotó: egyesület)

A világbajnokság után most az oktatásra helyezik a hangsúlyt az orosházi klubnál, hiszen november 16-án a Pacsirta utcai iskola tornatermében. Új szakosztály indul, ahol a formagyakorlatot sajátíthatják el hétről hétre az ifjú sportolók.

Katona Ágnestől az egyesület titkárától megtudtuk, hogy későbbi tervek között szerepel, hogy a hagyományos tatamis szabályrendszerek mellett formagyakorlat versenyszámot is felvonultató versenyt rendezzenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.