Belga és thai pillanatok a Táncsics Galérián – A Zámbori testvérek kiállítása

Thaiföld, Belgium és egy ikerpár. A Zámbori testvérek egymástól távol, a világ két pontjára szakadva töltöttek el egy cserediák évet. Ez idő alatt születtek azok a művek, amelyeket az első őszi Táncsics Galérián mutattak be az érdeklődőknek november 9-én, a Táncsics gimnáziumban.

A Zámbori testvérek, Noémi és Mirtill művészetét a külön töltött el egy évben olyan behatások érték, amelyek hatására új irányzatokat és új stílusokat is kipróbáltak.

Az intézmény igazgatója, Blahó János köszöntőjében elmondta, örömmel tölti el, hogy egyre több tehetséges diák műveit állíthatják ki.
– Hátborzongatóan jó érzés ennyi tehetséges diák közt lenni, büszke vagyok rátok. A Táncsics Galéria valódi kis művészeket tud bemutatni. Igaz ez Noémi is Mirtill esetében is, hiszen két kiválóan tehetséges diákról van szó, akik komoly céllal kívánnak továbbtanulni. Az biztos, hogy a művészet ott lesz lelkükben, vagy esetleg egy életpálya is kirajzolódhat ez esetben –  fogalmazott Blahó János.

Zámbori Mirtill (b) és Zámbori Noémi (j) sokat fejlődtek a cserévük alatt (Fotó: Rosta Tibor)

Zámbori Noémi Thaiföldön alkothatott egy éven át. Elmondása szerint csereéve nagy hatással van művészetére.
– Olyan behatások értek, hogy teljesen eltértem az eddigiektől. A tanárom miatt próbáltam ki olyan stílusokat, melyekre nem is gondoltam korábban. Belevetettem magam thai mitológiába, ami nagyon megérintett és imádom – árulta el.

Testvérének, Mirtillnek Belgiumban nyílt lehetősége arra, hogy ihletet merítsen az alkotáshoz és művészetében fejlődést érhessen el.
– Sokkal szabadabban rajzolok, nem annyira kötötten, mint eddig. Jobban el tudom engedni a képzeletem és tudom, hogy mit akarok a papírra lerajzolni vagy éppen festeni. Nagyon sok új technikát tanultam Belgiumban. Leginkább az érzéseimet szeretem kifejezni a képeimen – mesélte.

A Táncsics gimnázium aulájában kiállított művek vegyesek. Láthatunk portrékat, utcarészletet, vagy akár mitológiai képeket is.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás