- hirdetés -

Rácz Richárd magyar bajnoki címet szerzett, Szél Anna nemzetközi mezőnyben bizonyított ismét, és az utánpótlás országos bajnokság is érmet hozott az orosházi Spartacus birkózóinak.

Budapesten, a Pénzügyőr Kézilabda Csarnokában rendezték meg a 2017. évi junior szabadfogású országos birkózó bajnokságot, ahol nyolc súlycsoportban összesen ötvenkilenc versenyző állt szőnyegre. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) tehetsége, Rácz Richárd 50 kg-ban mérettette meg magát, méghozzá kiválóan: aranyérmet szerzett a Junior Szabadfogású Magyar Bajnokságon.

A helyi klubtól megtudtuk, hogy ugyancsak a dobogó tetejére állhatott Szél Anna, aki a hétvégén 14 ország sportolóit felvonultató nemzetközi kadet női birkózóversenyen mutatta meg tudását, felkészültségét Berlinben, és 61 kg-ban érte el első helyezését. Hat meccse volt Annának: magyar, francia, lett, és két lengyel ellenfelén is magabiztosan jutott tovább, majd a döntőben az idei Európa-bajnokságon 60 kg-ban ezüstérmes észt lánnyal vívott szoros csatát, és 8-6-ra nyert.

Az aranyérmes Rácz Richárd (középen) a fővárosi versenyen Szél Dávid nemzetközi bíróval (b) és Páli Sándor edzővel (j)

Az utóbbi idők egyik legsikeresebb utánpótlás országos bajnoksága a Dorogi Városi Sportcsarnokban volt ugyancsak a hétvégén. Három szőnyegen mintegy kétszáz fiatal birkózó indult. Az OSBK versenyzői közül Papp Krisztofer nyári lábtörése után sikeresen bejutott az országosra, ahol azonban nem tudta beverekedni magát a pontszerzők közé. Erőss Richárd magabiztos birkózással négy nyert meccsel és egy vereséggel állhatott a dobogó harmadik fokára a 69 kg-osok mezőnyében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.