Befürdött a Várfürdő – Termál FC Rákóczitelepen

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 14. fordulójában a gyulaiak látogattak Rákóczitelepre. A hazaiak gólokban gazdag mérkőzésen tartották otthon a három pontot.

A heti felkészülés végén Dávid Zsolt edző elmondta, hogy mindenképpen feledtetni szeretné a csapat a Kondoros elleni fiaskót. A találkozón ezúttal nem a tréner ült a kispadon,  a fiúk Polyák László szakmai igazgató utasításait betartva hozták a három pontot.

 Rákóczi Vasas SE – Várfürdő – Gyulai Termál FC  4 – 2    (2 – 1)

Rákóczitelep, 120 néző. Vezette: Benyovszki Z. (Belanka Zs., Kovács Krisztina)

Rákóczi Vasas: Tóth K. – Kiss Z. (Egry), Németh, Ludányi, Albert L.– Boros, Sajti – Dudás (Márki), Simon R., Nyéki – Tasi. Szakmai igazgató: Polyák László.

Gyulai Termál FC: Harman – Bogár (Konyecsni), Jimoh, Nagy S., Kukla – Czirok – Patkás, Fülöp (Kovács I.), Tövisháti (Bozó) – Bozsó, Susánszki (Repisky). Edző: Démusz Zsolt.

Gyors gólváltással kezdődött a mérkőzés. A 8. percben egy védőről felpattanó labda  hulló falevélként pottyant a vendég kapuba,1-0. A 11. percben Bozsó lőtte ki a bal  oldalról a hosszú sarkot, 1-1. A 20. percben Tasi egy csel után 16 méterről lőtt élesen a rövid sarokba, 2-1. A 28. percben Albert és Bozsó jutott a kiállítás sorsára, párharcuk eredményeként. A gyulaiak a második félidő közepén sokat tettek az egyenlítésért.

Gólgazdag mérkőzésen tartotta itthon a három pontot a kék-fehérmezes Rákóczi Vasas (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Az 58. percben Czirok húszméteres szabadrúgását védte elvetődve Tóth kapus, a 61. percben Konyecsni lövését védte a hazai portás. A 65. percben ide-oda pattogott a labda a hazai kapu előtt, Tövisházi visszafejelt labdáját Nagy továbbította a hálóba, 2-2. A 70. percben egy szögletrúgást követően Czirok vágta kapásból fölé a labdát. A 73. percben Nyéki egy meredek indításra startolt, majd a kapust kicselezve gurított az üresen maradt kapuba, 3-2. A 77. percben Tasi keresztbe rúgott labdáját a hosszú oldalon érkező Márki belsőzte közelről a hálóba, 4-2.

Polyák László, szakmai igazgató: Örülök, hogy egy jó képességekkel rendelkező, fiatal csapatot sikerült legyőznünk. A csatársorunk a mai mérkőzésen nem csak a helyzetkihasználásban és a góllövésben jeleskedett, hanem a védekezésben is, de dicséret illeti minden játékost, a „Rákóczi szív” diadalmaskodott ezen a napon.

A Rákóczi Vasas 6. helyen áll a tabellán. A csapat november 18-án Dévaványán vendégszerepel.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás