ONKC: sorozatban a hatodik győzelem

Folytatták a győzelmi sorozatot az orosházi női kézilabdázók november 11-én. A Pénzügyőr vendégeként léptek pályára az NB I/B-s bajnokságban, ami végén Takács Fruzsináék két ponttal a zsebben hagyták el a pályát.

Pénzügyőr SE – OXXO Energy Orosházi NKC 19-25 (9-14)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Budapest, 100 néző.
Vezette: Hantos Dorina, Rózsahegyi Brigitta.

Orosháza:
MAKAI – Zsilák, Hatala 3, SOM 8, TOBAK, TAKÁCS F. 9 (3), Antal 1. Cserék: BRUNNER, Késmárki (kapusok), Tóth S. 2, Kamuti 2, Zvolenszky, Tóth L., Horváth N., Székesi. Vezetőedző: Papp László.
A Pénzügyőr legjobb dobói: Oláh 6 (3), Szász-Fehér 4, Baubacher 4.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 7/4, ill. 3/3.

Jól kezdte a találkozót az OXXO Energy Orosházi NKC , Makai Veronika védéseivel és Som Ildikó találataival, ennek ellenére az ötödik percben még 2-2 állt az eredményjelzőn. Ezután zsinórban háromszor voltak eredményesek az orosháziak, miközben egyetlen hazai találat sem született (8. perc 2-5). Hatott a hazai időkérés, hiszen állandósítani tudták a különbséget. A félidő derekán igazi büntetőpárbajt láthatott a közönség, míg a hazaiak belehibáztak Takács Fruzsina biztos kézzel értékesített a hétmétereseket. Makai továbbra is remekül védte a kaput, ziccereket és átlövéseket is hatástalanított, így az ONKC hatgólos előnyre tett szert (25. perc 7-13) A szünetig egy gólt sikerült lefaragni a fővárosiaknak a hátrányukból.

A második félidőben kissé bent ragadtak az öltözőben Papp László tanítványai, többször elszórták a labdát és hibákat vétettek, amit a hazaiak azonnal megbüntettek. Fokozatosan ismét lendületbe jöttek a kékmezes vendégek így visszaállt a különbség (37. perc 12-18). A hazaiak küzdöttek becsülettel, kapusteljesítményük feljavult, így ismét közelebb került egymáshoz a két együttes (42. perc 16-18). Az orosháziak mestere ekkor kért időt, hogy rendezze a sorokat. Brunner Zsanett váltotta az elfáradó Makait, aki fontos védésekkel szállt a mérkőzésbe. A támadás az időkérés után sem volt az igazi, de az ellenfél fiataljai sem remekeltek (55. perc 18-22). Az utolsó percek ismét a vendégekről szólt, amivel további egy találattal növelték a félidei fórt. Végül hatgólos győzelmet arattak a Pénzügyőr SE ellen.

Papp László, vezetőedző: A védekezésünk ezúttal is remekül működött. Támadásban vannak hiányérzeteim, a jó megoldásokat gyermeteg hibák követték.

Ezzel sorozatban a hatodik sikerét könyvelhette el az ONKC. Jövő héten egy újabb fővárosi együttessel mérik össze a tudásukat. A Szeged elleni mérkőzés után ismét rangadót láthat majd a hazai publikum. A harmadik helyezett, Szent István OTP érkezik az Eötvös-csarnokba, november 19-én.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás