- hirdetés -

Kerékpárok, mobiltelefonok, esernyő, szemüveg és még egy robbanómotoros fűnyíró is kalapács alá került pénteken délelőtt, a városháza udvarán megtartott, talált tárgyak árverésén.

Az elvesztett értéktárgyainkat sokszor nem ellopják, hanem egyszerűen csak elhagyjuk. Nem ritkán becsületes emberek találják meg azokat, akik nem tartják meg maguknak, hanem leadják az önkormányzatnál.

Ha egy-egy tárgyért nem jelentkezik a gazdája, akkor azok a maihoz hasonló árveréseken kerülnek kalapács alá.

Ez a lila bicikli is gazdára talált (Fotó: Rosta Tibor)

– Ha valaki elvesztett tárgyat talál és nem tudja a tulajdonosát beazonosítani, azt a tárgyat le kell adnia az önkormányzatnál. Ezt itt a polgármesteri hivatalban megőrizzük és, ha a megtaláló nem tartott rá igényt, akkor egy év eltelte után árverésen értékesítjük. Az árverések évente egyszer kerülnek sorra. A talált tárgyak képei a honlapunkon megtekinthetők. Az eladásból befolyt összeget az önkormányzat elutalja, ez ugyanis állami bevételt képez – tudtuk meg Kovács György irodavezetőtől.

A mai árverésen új gazdára lelt két mobil és hat kerékpár. Nem talált vevőre a beteg fűnyíró, a lila esernyő és egy női szemüveg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.