- hirdetés -

A Rotary International 1911-es körzetének kormányzója, Mészáros Zoltán orosházi látogatása során vázolta programját. Dávid Zoltán polgármester biztosította a kormányzót arról, hogy az orosházi Rotary Club a jövőben is számíthat a város támogatására.

A Rotary International magyarországi körzetének kormányzója november 7-én érkezett Orosházára. A helyi klub találkozóján a tagokkal ismertette programját, valamint meglátogatta Dávid Zoltán polgármestert is.
– A város polgármesterének meggyőződése, hogy a helyi Rotarysták jót akarnak, egyre többet szeretnének tenni Orosházán az orosháziakért. Polgármester úr arról biztosított engem, valamint az orosházi Rotary Club elnökét és a tagokat, hogy a város minden támogatást, információt és segítséget megad számukra. Hamarosan készül a klubhoz, hogy elmondja a középtávú elképzeléseit és beszámoljon a város jövőjéről – mondta Mészáros Zoltán.

Mészáros Zoltán (j) szerint országos szinten élen jár az orosházi Rotary Club (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Látogatásának egyik főcélja, hogy meghallgassa a helyi klubot, és megismerhesse a tevékenységüket és azokat a szolgálatokat, melyeket helyben végeztek és végeznek. Mészáros Zoltán elmondta, az orosházi Rotary Klub élen jár abban, hogy segítse környezetét és adjon a rászorulóknak.

Laczi Mihály az orosházi Klub elnöke vázolta az eddig elért sikereket és a megvalósított terveket, valamint a megvalósítás előtt álló teendőket.
– Egy hétig táboroztattunk 40 gyermeket Gellértegyházán teljesen térítésmentesen, már készülünk az adventi időszakra is, ahol szokás szerint forralt bor osztással leszünk jelen. A februári jótékonysági bálunkra is készülünk, melynek bevételét a jövő évi gyermektáborra fordítjuk. A soron következő tábort szeretnénk nemzetközivé bővíteni, ezért felvettük a kapcsolatot a marosvásárhelyi Rotary Klubbal, reményeink szerint egyfajta cserediák rendszerben történne a táboroztatás – mondta Laczi Mihály.

A Rotary olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni a humanitárius szolgálatot. Arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék. Az orosházi Rotary Club 2004 óta igyekszik alapelveiket érvényesíteni a városban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.