- hirdetés -

Öt épületet újíttatott fel a közelmúltban Orosháza Város Önkormányzata. Az elvégzett munkálatok több, mint 7 260 000 forintba kerültek.

Öt épületet újíttatott fel nemrég az orosházi önkormányzat. Közülük a Diáktanyánál a munkálatok két részletben történtek.

– Az épület 2011-es nyitása óta nem volt újrafestve az épület, pedig szükség lett volna rá, egy nemzetközi projektre készültünk. A helyi diákok lefestették az elő- és belső teret, az önkormányzat pedig az iroda, a konyha és a mellékhelyiség lefestését finanszírozta. Továbbá a korábban kitaposott útvonalon járdalapokat tettek le, hogy könnyebben megközelíthető legyen az épület – mondta Magonyné Urbán Zsuzsanna, ifjúsági referens. A Diáktanyán elvégzett munkálatok 1 663 000 forintba kerültek.

Pártok Háza, Gémes Palota és Állatvásártér

A Városfejlesztési Iroda szerint a Pártok Házán időszerűvé vált a felújítás, hiszen az épület egyedi megjelenését jelentő bádogos szerkezet, a kupola már az átlyukadás határán volt. A bádogos mesternek köszönhetően a kupolát míves formában újították fel. Az épületek közül a Pártok házának felújítására fordította az önkormányzat a legtöbb pénzt, mintegy 1 778 000 forintba kerültek a munkálatok.

Szabó Zoltán, a városfejlesztési iroda munkatársa elmondta, hogy a Gémes Palota és Csorvási úton található állatvásártéri épület felújításának elsődleges szempontja az állagmegóvás volt.

A Pártok Háza kupoláját már időszerű volt felújítani (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A Gémes Palotában lezártuk a nyílászárókat és elbontottuk a statikailag balesetveszélyes szobát. Az 1 315 000 forintba kerülő felújítások mellett a tetőt is ellenőriztük. Az állatvásártéri épület felújítása 872 200 forintba került, itt két irodát és a vizesblokkot is újra kellett festeni, de az eltört tetőcserepek lecserélése is szükséges volt – ismertette a részleteket Szabó Zoltán. 

A Kistérségi Irodát az egykori Orosházi Média Kft. helyére költöztették

– Mivel két kisebb irodánk volt a Polgármesteri Hivatalon belül, nem tudtuk tárolni az iratokat. Július 20-án, ahol az önkormányzati felújíttatás keretében építettek új ajtót, gipszkartonfalat állítottak fel, lefestették a helyiséget és elbontották a stúdió miatt szükséges vezetékeket. Így sokkal nagyobb helyen tudunk dolgozni és az irattárolásra is van lehetőség – mondta lapunknak Fazekasné Nagy Éva, kistérségi referens. Az épület felújítása 1 636 661 forintba került.

Dávid Zoltán polgármester elmondta, hogy ezek a beruházások nem nagy volumenűek, mégis fontosak.
– Egyrészt az állagmegóvás, a későbbi esetleges veszélyek elhárítása miatt, másrészt az ott dolgozók komfortérzetének növelése, munkakörülményeik további javítása volt a cél – mondta a polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.