Hajmeresztő – krimi a színházban

Remek estét szerzett magának, aki jegyet váltott a Veres1 Színház hétfői, orosházi vendégszereplésére. Az ismert és népszerű művészek alkotta csapat Paul Pörtner Hajmeresztő című bűnügyi komédiájával szórakoztatta a Petőfi Művelődési Központ közönségét.

Mit tehet egy talpraesett nyomozópáros, ha szinte az orruk előtt gyilkosság történik, de képtelenek a lehetséges négy gyanúsítottra rábizonyítani a bűntettet? Természetesen segítséget hívnak. Igen ám, csakhogy ez egy színdarab, és  a szerző csak hat szerepet írt a műbe. Sebaj! Itt van, ha kell, több száz szemtanú a nézőtéren. Mindent láttak, mindent hallottak. Legyenek tehát a nézők a nyomozósegédek! Vallassanak, kombináljanak, keressenek bizonyítékot és szavazzanak, hogy szerintük ki a leggyanúsabb. A mesterdetektíveknek pedig nincs is más dolguk, mint fülön csípni a gyilkost.

Az orosházi közönség csupa lelkes amatőr nyomozóból állt ezen az estén. Bevállalták és élvezték az író és a színészek kínálta interaktivitást. Kérdéseket tettek fel írásban és szóban. Hozzászólásaikkal, észrevételeikkel aktívan közreműködtek a tettes kézre kerítésében.

Minden színész telitalálat a darabban (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Nagyon szerencsés egy színházi előadás létrejöttekor, ha nem csak a nézők, de a benne szereplő színészek is jól érzik magukat és élvezik, amit csinálnak. Ezen az előadáson megvalósult az együttállás. A darab nagyon sok lehetőséget kínál a szereplőknek az improvizálásra, az interaktív részben pedig nem is nagyon van más megoldás. A hat szereplő mindegyike maximálisan élt is ezzel a lehetőséggel. Különösen igaz ez a meleg fodrászt megformáló Vida Péterre, aki váratlan megnyilvánulásaival gyakran fakasztott jóízű nevetést a nézőtéren. Faragó András rovott múltú régiségkereskedője, Steinkohl Erika fodrásznője, Zorgel Enikő gazdag képviselő-felesége, valamint a Schlanger András és Pál Tamás által megformált két nyomozó, mind-mind szereposztási telitalálat.

A néző szava szent, a Hajmeresztő sztorija pedig olyan tökéletes, hogy bárki lehet a tettes. Minden este az vallja be a gyilkosságot, akit leginkább sarokba szorít a színházi közönséggel kibővített nyomozó csapat.

Nem volt ez másként Orosházán sem. Az este végén ezúttal a fodrászlány csuklóján kattant a bilincs. A nézők pedig a kellemesen töltött órák mellé még egy plusz jó érzést is kaptak ajándékba, hisz mindenki segített.

Az előadás két orosházi kötődésű szereplőjével, Faragó Andrással és Vida Péterrel készült interjúnkat hamarosan olvashatják az Oroscafén.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás