Adóelőleg-kiegészítés mostantól online is

Novembertől már az adóelőleg-kiegészítésről szóló bevallást is be lehet nyújtani a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elektronikus felületén.

A helyi iparűzési adó (HIPA) adóelőleg-kiegészítőséről szóló dokumentum 17HIPAEK néven található a NAV honlapján. A kitöltéshez az Általános Nyomtatvány-kitöltő Keretprogramra (ÁNYK) nyújt segítséget, amely az útmutatási segédleten túl figyelmeztető üzenetekkel látja el a felhasználókat.

A NAV a bevallás benyújtását követően vizsgálat nélkül továbbítja a székhely, illetve telephely szerinti önkormányzat adóhatóságának. Amennyiben a bevallást határidőn belül közzéteszik, úgy az önkormányzati szervek teljesítettnek tekintik azt – áll az adóhivatal közleményében.

Ismeretes, január elsejétől már az online ügyfélkapun is benyújthatják a vállalkozások az iparűzési adóról szóló bevallásukat. A NAV az elektronikus szolgáltatások bővítésétől a hatóság munkatársainak és az ügyfeleik adminisztrációs terheinek csökkenését várja.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás