Végjátékban veszített az OFKSE

Nagy nyomás alatt kellett pályára lépni férfi kézilabdázóinknak szombat este az Eötvös csarnokban. A győzelmi kényszer miatt volt a szokásosnál nehezebb dolga a Buday legénységnek, a hatodik helyen álló, tíz pontos Dabas ellen.

Orosházi FKSE-Linamar–Dabas VSE KC 23–26 (13–14)

NB I-es kézilabda mérkőzés, Orosháza, 350 néző. V.: Bacs, Bóna.

Orosháza: Herjeczki – GYENE 8 (2), Németh G. 2, Srsen, Milas 4, Markoski 1, Németh L. 2. Cs.: Szabó L. (kapus), Morva 2, Z. Radojevic 1, Antal, Ferenczi 2, Knezevic 1.
Vezetőedző: Buday Dániel.

Dabas: HOLLÓ 2 – Országh 1, PETROVSZKI 4, dr. Bíró 1, Simovics 1, HALÁSZ 5, Kekezovity 4 (4). Cs.: Kovács P. (kapus), Slachta 2, Bakos 2, Lókodi, Lepsényi 1, Zakics 3.
Vezetőedző: Tomori Győző.

Kiállítások: 14, ill. 12 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 4/4.

A vendég dabasiak villámrajtot vettek a bajnokságban. Bár újonc csapatként indultak, eddig legyőzték a Komló, a Cegléd, a Budakalász, az FTC és a Csurgó csapatát. Nagyon “gurul a szekér” Tomori Győző együttesének. Ezt a lendületet akarták Orosházán tovább vinni, míg a mieink számára égetően fontos lett volna az eddigi kettő mellé újabb pontokat szerezni. Ilyen előzmények mellett léptek pályára a csapatok szombaton.

Viharosan kezdett a hazai alakulat. Látszott az óriási akarás. A nagy kedvvel játszó Gyene Norbert az első öt percben három gólt rámolt be a vendégek hálójába. Ezzel együtt az 5. percben 3-3-at mutatott az eredményjelző. Hatalmas küzdelem zajlott a pályán, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első tíz perc után támadásban elkezdtek hibázgatni a mieink, az ellenfél pedig ezt azonnal büntette és kihasználva pontatlanságainkat átvette a vezetést.

Sokáig kétgólos vendég előnyben múltak a percek. A félidő hajrájában két Ferenczi találattal utolértük ellenfelünket, sőt a következő támadás végén a vezetést is visszavettük. Az utolsó percekre ismét előjöttek a hibák, így kettős emberhátrányban, egygólos vendég vezetésnél következett a szünet.

Nagy küzdelem folyt a pályán a zöld mezes hazaiak és a feketében játszó dabasiak között (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Kettős hátrányban kezdődött a második játékrész, ráadásul az első öt percben a játékvezetők kiosztottak még kétszer két percet az orosháziaknak. Annak ellenére, hogy szinte folyamatosan hátrányban voltak, tartották a lépést a fiúk, sőt a 37. percben a vezetés is újra a hazai oldalon volt. Nagyot küzdöttek Buday Dániel tanítványai, de kettőnél többel nem sikerült ellépniük ellenfelüktől. Kritikus pillanatokban megint jöttek a hibák, ezek nyomán pedig törvényszerűen jöttek a vendég találatok és az egyenlítés.

Brusztolás és küzdelem, időnként bosszantó hibákkal. Így lehetne a mérkőzés ezen részét jellemezni. A meccs hektikusságát mi sem mutatja jobban, mint hogy hat perccel a vége előtt ismét kétgólos hazai előnyt regisztrálhattunk, de újabb két perc elteltével, az 56. percben, Buday mester már 23-24-es állásnál kért időt. Sajnos a vezetőedző tanácsai nem segítettek. A hajrában a vendégek tudtak nyugodtabbak maradni. Két elkapkodott előkészítetlen lövéssel, újabb szerzett gól nélkül fejeztük be a mérkőzést. A dabasiak még lőttek kettőt, így a mérkőzés képét nem tükröző, háromgólos győzelmet arattak.

Az orosházi csapatban a húzóemberek (Radojevic, Milas) nem tudtak annyit hozzátenni a csapat játékához, amennyit várhattunk tőlük. Ehhez jöttek még az eladott labdák, elhibázott ziccerek és a hajrábeli idegeskedés.

Buday Dániel: – Ilyen rossz játékkal, ilyen fegyelmezetlenül, ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni. Meghatározó játékosaim nem tudtak hozzátenni a meccshez.

Tomori Győző: – Végig kiélezett csata folyt a pályán, apró momentumok és néhány extra teljesítmény döntötte el a két pont sorsát.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás