Kódolás Hete a Vörösmartyban – Játszva ismerkedtek a programozással

Már második alkalommal csatlakozott az orosházi intézmény a nemzetközi Kódolás Hete eseménysorozathoz. Az október 7-től 22-ig tartó időszakban nagyon sok programmal, rendezvénnyel igyekeztek felhívni a kódolás, programozás fontosságára a figyelmet.

Egyre nagyobb az igény az informatikusokra, ezért fontos, hogy a gyerekek időben megismerkedjenek vele. Ez a célja annak a nemzetközi programnak is, melyet már öt éve meghirdetnek. A CodeWeek programban az informatika világában rejlő újdonságokat, tapasztalták meg, hogy érdemes ezzel a területtel foglalkozni. 

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói az esemény idején tíz programot is készítettek.
– Tanítási óráinkon kódoltunk, programoztunk, volt hogy a szülőkkel közösen. Játszóházat is szerveztünk alsós tanulóinknak, akik nem csak olyan játékokat játszottak, amihez számítógép kell, hanem a nélkül is oldottak meg kódolásos feladatokat. Sakkpalotás osztályaink fejtettek és alkottak titkosírást is. Tanáraink egymástól tanultak új módszereket az AR, VR és Web 2 világából, melyet majd később az oktatásban is  felhasználhatnak– ismertette a programokat beszámolójában Csányi Judit, igazgatóhelyettes.

A program során a nagyobb diákok is segítették a fiatalabbakat (Fotó: iskola)

Megtudtuk, hogy a Code Week magyarországi koordinátora dr.Főző Attila. Ő fogta össze az országos mozgalmat. A IVSZ támogatásával szerveződnek webináriumi képzések, ahol a tanárok tanulhatnak és több Facebook csoportban is közzéteszik a résztvevő pedagógusok a megvalósult programokat.
– Elsők között csatlakoztunk a multi-flashmobhoz, amelyben a jelentkező iskolák kaptak egy-egy betűt, amelyből összeállt egy közös felirat. Mi a K betűt kaptuk – mondta az igazgatóhelyettes. Hozzátette, hogy a résztvevők értékes nyereményekért is versenybe szállhattak, de elsősorban nem a díjak motiválták őket, hanem a programok sokszínűsége, élménye és a megszerezhető tudás.

 

A nemzetközi versenyben Magyarország a hatodik helyen végzett.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás