Duális képzés: megvannak a partnerek

Aláírták az első szerződéseket, amelyek 2018. szeptemberétől a duális képzőhelyeket biztosítják a Kodolányi János Főiskola hallgatói számára. Orosházán a Vasex Kft. az egyik partner, a cég a gazdálkodás-menedzsment szakon tanulókat fogadja majd.

A főiskola több száz lehetséges partnerének, így önkormányzatoknak, szociális intézményeknek, szállodáknak, vállalkozásoknak ajánlotta fel az együttműködés lehetőségét Békés megyében. Malatyinszki Szilárd központi székhelyigazgató elmondta, 14 döntött úgy közülük, él ezzel.
– Ha meg tudjuk mutatni nekik, hogy milyen előnyük származik a felsőfokú hallgatók fogadásából, akkor ez a lehetőség a későbbiekben még több céget, intézményt mozgat meg – fejezte ki bizakodását.

Polyák János (b) és Malatyinszki Szilárd (Fotó: Rosta Tibor)

Az előnyök közé sorolható, hogy a hallgatók piacképes gyakorlati tudást szereznek, miközben havi 82 ezer forintba kerülnek az érintett képzőhelynek. Rövid betanulás után azonban teljes értékű munkatársakká válhatnak, így ennél jóval többet termelnek vissza.
– Vagyis érezhetik, hogy értéket teremtenek, a kapott összeg pedig megkönnyíti számukra, hogy a finanszírozzák a megélhetésüket vagy a tandíjukat – emelte ki Malatyinszki Szilárd.

A Vasex Kft. az első között jelezte együttműködési készségét. A cég vezetése a korábbi évek pozitív tapasztalatából indult ki.
– Nálunk mindig voltak felsőfokú végzettségű munkatársak, sokszor több is és elégedett voltam a munkájukkal – fogalmazott Polyák János ügyvezető. – Az én három gyermekem közül kettőnek szintén lehetősége volt a való életbe betekintést nyerni diákmunkán keresztül és láttam, ez mennyire hasznos. Emellett azt is fontosnak tartom, hogy mint vállalkozás visszaadjunk valamit a társadalomnak és különösen jó, hogy ezt a helyi közösség felé tudjuk megtenni – hangsúlyozta.

A hallgatók olyan mindennapi feladatokat kapnak majd a cégnél, amelyek segítik fejlődésüket (Fotó: Rosta Tibor)

Mint hozzátette, bízik benne, hogy az orosházi és környékbeli diákok vonzónak találják majd a duális képzést és a Vasex Kft-nek alkalma nyílik fogadni valakit.
– Cserébe ellátjuk őt olyan mindennapi feladatokkal, amelyekből tanulhat és fejlődhet. Egy ilyen profilú vállalkozásnál a kereskedelmi, logisztikai, számviteli tevékenységek, emberek irányítása eléggé sűrített módon kerülnek elő, így hatékonyan épülnek be a hallgató ismeretei közé – részletezte Polyák János.

A napokban aláírt szerződéseknek köszönhetően 2018/19-es tanévben 30 hallgatónak nyílik lehetősége, hogy duális képzés keretében szerezze meg diplomáját.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás