Arany Jánosra emlékezve – Hagyományörző nap a rákóczitelepi iskolában

Arany János szellemét idézte meg a rákóczitelepi iskola hagyományőrző napja az elmúlt héten. A szervezők a rendezvénnyel emlékeztek 200 éve született irodalmi alkotónkra.

A tanulók, pedagógusok, meghívottak tíz állomáson keresztül kalandozva tisztelegtek. A rákóczitelepi iskola aulájában kialakított tárlaton visszautazhattak az Arany-korba, a háttérben korabeli zenék teremtettek nosztalgikus hangulatot. A helyszíneken a gyerekek logikai játékokon keresztül szélesíthették látókörüket, erejüket vitézi próbákkal bizonyíthatták és idézeteket is írhattak hagyományosan lúdtollal, tintával – derült ki az iskola beszámolójából.

A gyerekek lúdtollal is írhattak (Fotó: Pirer Kata)

A múltidézés este sem ért véget, hiszen 18 órától pizsamapartit tartottak, amelyre filmvetítéssel és beszélgetéssel készültek.

A beszámoló szerint a rendezvény nagyon jól sikerült, hiszen a gyerekek közelebb kerültek ahhoz az életfelfogáshoz, melyet a szentté avatott angol költő vallott: “A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása.”

Korábban a székhelyintézményben, a Vörösmarty iskolában is megemlékeztek Arany Jánosról, ahol hasonló vetélkedőkön tanulhattak a diákok az egyik legnagyobb magyar költőnkről.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás