- hirdetés -

Mindenszentek ünnepén, november elsején az ünnepnapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. Előtte és utána a megszokott, munkanapi menetrendek érvényesek.

Tavaly október 28-án az átlagoshoz képest több mint 6 százalékkal növekedett a jegyvásárlás, november elsején pedig 11 százalékkal többen, így több mint 230 ezer utas váltott menetjegyet, ezért az utasforgalmi igényekhez igazodva és a helyfoglalások alakulása alapján a MÁV-START – a lehetőségek szerint – plusz kocsikat kapcsol az InterCity vonatokhoz. Az idei ünnep alatt várhatóan 234 ezren váltanak majd vasúti jegyet – írja közleményében a vasúttársaság.

Az előre, interneten megváltott vonatjegy QR-kóddal is bemutatható (Fotó: MÁV)

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg. Használják a jegyértékesítő automatákat, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét, továbbá az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.