- hirdetés -

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum programjainak megvalósítására, illetve az azokhoz szükséges pénzre pályázik az orosházi önkormányzat.

Egymillió forintot nyerhet sikeres pályázat esetén Orosháza Önkormányzata, mint a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) gesztora különféle programok megvalósítására az Emberi Erőforrások Minisztériumától. A pályázat benyújtásáról a pénteki testületi ülésen döntöttek a város képviselői.

Abban az esetben, ha sikeres lesz, tíz százalék önerőt kell biztosítania Orosházának, amit a költségvetésből különítenek el.
– A KEF feladata, hogy összehangolja a drogprobléma visszaszorításban szerepet játszó beavatkozási területek- a közösség és együttműködés, a megelőzés és gyógyítás, a rehabilitáció, valamint a kínálatcsökkentés – helyi intézményeinek munkáját – tudtuk meg Halustyik Évától, a KEF titkárától.

A fórum nem, mint programmegvalósító szervezet működik. Működése középpontjában a feltérképező, elemző, kezdeményező, egyeztető és szervezőmunka áll, amely arra irányul, hogy a helyi stratégiát megfogalmazva, annak megvalósulását koordinálja, értékelje, monitorozza.
– Megalakulásunktól kezdve stabilan, azonos szakmai elvek alapján, ám cserélődő tagsággal valósítottuk meg a nemzeti és helyi kábítószer-problémát érintő stratégiák irányelveivel összhangban rendezvényeinket. Sikeres pályázataiknak köszönhetően számos képzés és szakmai tapasztalatcsere során jutottak jó gyakorlatokhoz és új szakmai kapcsolatokhoz – mondta Halustyik Éva.

Orosháza drogstratégiáját még 2015-ben fogadták el. Az új Nemzeti Drogellenes Stratégia szemléletét követve Orosháza is a felnövekvő generációra figyel elsősorban. A stratégia nemcsak egyes tartalmi elemeiben változott, hanem a hangsúlyokat is másra fekteti: a tiszta tudat és józanság a két fő követendő értékrend.

Az Orosházi KEF alapító tagja a Békés Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórumnak is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.