Huszonöt év emlékei a Kodolányin

A Kodolányi János Főiskola 25 éve címmel nyílt kiállítás az intézmény Gyopárosi úti székhelyén október 27-én. Az emlékekből válogatott fotókat december közepéig tekinthetik meg az érdeklődők.

Székesfehérváron 25 éve nyitották meg a Kodolányi főiskolát, Orosházán 14 éve működik az intézmény. A kiállítás célja az volt, hogy az évek alatt összegyűlt emlékeket megoszthassák másokkal is.

A képeken korábban végzett hallgatók, professzorok, szaktanárok is megtalálhatóak, akik sokféle közösségi-, és kulturális rendezvényen, konferencián vettek részt.
– Szerettük volna megmutatni, mik azok az értékek az intézményben, amelyek a fotókon is megjelennek. Büszkék vagyunk arra, hogy elég színes a paletta, széles a nemzetközi kapcsolat rendszerünk, és sok szakot tudunk kínálni hallgatóinknak, ezért is nyitottuk meg ezt a kiállítást. Bízom benne, ezekben a hetekben Orosházáról, és Békés megyéből is sokan ellátogatnak intézményünkbe, és a következő években még több képpel bővíthetjük a meglévő gyűjteményt – mondta Malatyinszki Szilárd központi székhelyigazgató.

Az elmúlt 25 év emlékei, hallgatók, oktatók, konferenciák, tudományos munka fotói vannak a paravánokon (Fotó: Rosta Tibor)

A kiállítást Szabó Péter, a főiskola rektora nyitotta meg.
– Nagyon szép és nehéz 25 év volt, sok úttörő dologgal. Mondhatni a semmiből létrejött egy felsőoktatási intézmény, amely be tudja tölteni küldetését. Tudományos és pedagógiai tevékenységében is nemzetközi szintűvé vált a főiskola. Bízom benne, hogy az orosházi intézmény, azzal a támogatással, amit a várostól kap, méltó központjává válik az európai hatókörű Kodolányi János Főiskolának – fejtette ki.

Megtudtuk tőle azt is, hogy jövőre is folytatódnak a szabadegyetemi előadások, amelyeken szeretnék bemutatni kutatásaikat.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás