- hirdetés -

Mészáros József váltja az államkincstár élén Dancsó Józsefet novembertől.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) beolvad a Magyar Államkincstár szervezetébe 2017. november 1-jével, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az összevonást követően a kincstár vezetésével Mészáros Józsefet, az ONYF eddigi főigazgatóját, a Magyar Államkincstár átalakításáért felelős kormánybiztost bízta meg – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.

A szervezeti átalakításra a szaktárca tájékoztatása szerint a bürokráciacsökkentés és a hatékonyabb közszolgáltatás jegyében kerül sor. A nemzetgazdasági tárca jelezte: a kincstár leköszönő elnöke, Dancsó József szakértelmére a jövőben is számít az NGM.

Dancsó József (Fotó: Rajki Judit)

Dancsó József 2006-tól alpolgármester, 2010-től pedig Orosháza polgármestere volt. A 2006-os országgyűlési választáson a megyei listáról, 2010-ben Orosháza választókerületéből került be a parlamentbe.

Országgyűlési képviselőként jellemzően számvivőszéki, költségvetési, pénzügyi bizottságok tagja volt.  2014. február 1-jétől lett a Magyar Államkincstár elnöke, amikor összeférhetetlenség miatt lemondott országgyűlési képviselői és polgármesteri tisztségeiről. Parlamenti helye a 2014-es választásokig üresen marad, a polgármesteri széket akkor Zalai Mihály alpolgármester vette át.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.