- hirdetés -

Csütörtökön két koncertet is adott a művelődési központban Halász Judit az orosházi gyerekeknek. A Kossuth- és Jászai díjas, érdemes művésszel a két fellépés között beszélgethettünk. 

A koncerten a tőle megszokott vidámsággal adta elő a dalokat, vonta be az éneklésbe a gyerekeket, és utána – bár biztosan fáradt volt – stábunk kérdéseire is ragyogó mosollyal az arcán, készségesen válaszolt.

 – Milyen volt az első koncert, hogy érzi magát nálunk?

 – Nekem ez mindig ünnep. Nagyon rég volt már kizárólag gyerekekből álló közönségem. Mostanában hozzám családok járnak, nagyszülők, szülők és egy-két gyerek, tehát több a felnőtt a nézőtéren. Nekem ez nagy öröm volt, hogy ilyen sok gyerek volt. Kicsit visszaidézte a régi időket, amikor kezdtem ezt a műfajt.

 – Nagyon sok csillogó szempárt láttam a nézőtéren. Ők adják az erőt?

 – Nagyon helyesek voltak, úgy viselkedtek, mint egy tökéletes színházi gyerekközönség. Jól reagáltak mindenre, próbálták csinálni, amit kértem tőlük, énekeltek velem. Teljesen jó volt.

Vége a dalnak – tapsol a közönség (fotó: Rajki Judit)

 – Számtalan film-, TV-s és színházi szerepet játszott el és rengeteg koncertet adott. Van esetleg kedvence a műfajok közül?

 – Nem mondanám, hogy van. A színházban, a színésznek mindig az a kedvenc, ahol jó szerepet kap, jó a partner és jó a rendező. A gyerekekkel való találkozás viszont mindig óriási élmény számomra, hisz mindig máshogyan reagálnak, más az ami megfogja őket. Ez is, az is élmény, csak másképp.

 – Gyakran és szívesen mosolyog, hisz Magyarországon elsőként a Mosoly Rend lovagja. E mellett számtalan elismerést, kitüntetést kapott pályája során. Kossuth-díj, Jászai-díj, Érdemes Művész cím, a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztje és még sorolhatnánk. Melyikre a legbüszkébb, ha van egyáltalán ilyen?

 – Az ember mindegyiknek örül, mert úgy gondolja, hogy ha kitüntetik, akkor valamilyen szinten elismerik a munkáját. A legnagyobb a Kossuth-díj és a Príma Primissima-díj, amire nagyon büszke vagyok, de természetesen a Mosoly Rendre vagyok a legbüszkébb, mert azt tényleg a gyerekek szavazták meg. Ez nem azt jelenti, hogy én mosolygok a legszebben, hanem hogy nekem sikerül a gyerekek arcára a legtöbb mosolyt varázsolni.

 – Készül-e mostanában valami nagyobb dologra?

 – Ilyen idő tájt mindig izgatnak már a karácsonyi, adventi Vígszínházi koncertek, mert ezt már rég csinálom és mindig izgat, hogy megteljen Magyarország legnagyobb színháza. Régebben 1200, a rekonstrukció óta pedig 1000-1100 személyes színház megtelik-e évről évre, ez mindig nagyon izgalmas. A másik tervem egy könyv. Készült régebben velem egy könyv, Boldog születésnapot címmel, melyben három olyan dal volt, aminek a versei megjelentek illusztrációval, kottával és volt hozzá DVD melléklet klippekkel. Most egy ilyet szeretnék, csak nagyobbat létrehozni, de ennek még nagyon az elején járunk, úgyhogy konkrétumokról még nem tudok beszámolni. Ezen kívül most készülök a mai, orosházi második koncertemre…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.