- hirdetés -

Az orosházi Lovas Egyesület kis létszámú küldöttsége járt a hét végén a szerbiai Srbobran, vagy ahogyan mi magyarok jobban ismerjük, Szenttamás városában. Orosháza testvér településén, hagyományosan ezen az októberi lóverseny hétvégén futják az Orosházi Díjat, melyre minden évben városunkból érkezik a serleg.

 – Minden évben két helyen futnak az ügetők az Orosházi díjért. Az egyik a szenttamási verseny, a másik pedig a Kincsem parki futam, melyre majd december másodikán kerül sor. A mostani szerbiai látogatás jó alkalom volt arra, hogy az immár tizennégy éves jó kapcsolatot tovább erősítsük, ápoljuk. A szenttamási verseny nagyon jól szervezett, magas színvonalú futamokból áll és nagyon sok néző előtt futják, akár tanulhatunk is ezt, azt tőlük – mondta el kérdésünkre Ifj. Kulik Ferenc a Lovas Egyesület elnöke.

Izgalmas futamok voltak (A szervezők felvétele)

Az orosházi küldöttséget a szenttamási lovas egyesület elnöke Zejko Vujanovic fogadta és amikor tehette – maga az elnök is szulkiba ült egy-egy futamra – velük volt az egész versenynap folyamán. Örömmel fogadta az orosháziak báli meghívóját és ígéretet tett, hogy mint már eddig többször, idén is részt vesz a november 11-i orosházi lovas bálon.

A délutáni Orosházi díjon magyarországi fogat nem indult. A serleget a győztes hajtónak és a tulajdonosnak az Orosházi Lovas Egyesület képviseletében Ifj. Kulik Ferenc és Huszárik István adta át.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.