Kis judósok nagy versenye

Zsúfolásig telt az Eötvös csarnok szombat délelőtt. A IV. Oros-Honvéd Kupa judo versenyre érkeztek a versenyzők, szülők, edzők érdeklődők, szurkolók. Harmincegy egyesület, mintegy 250 versenyzője jött el Orosházára.

A gyermek és serdülő korcsoport részére létrehozott Honvéd Kupát regionális versenyként hívták életre, azonban az orosházi szervezőknek és a judo egyre növekvő népszerűségének hála, mára nemzetközi versennyé nőtte ki magát. Az Orosházi Judo Sportegyesület hívására Salgótarjántól Szekszárdig, Budapesttől Szegedig, az ország szinte minden részéből érkeztek a cselgáncs ifjú művelői. Két Temesvárról és egy Aradról nevezett egyesület révén vált a valaha regionális verseny, idénre nemzetközivé.

A gyermek 1, 2, és a serdülő A, B korcsoportot képviselő versenyzők, az ünnepélyes megnyitó után, négy tatamin kezdték a küzdelmeket. Elsőként a gyermek-, kora délutántól a serdülő korúak küzdöttek. Már ebben a korban is gyakran voltak láthatók a meccseken, a sportágra jellemző látványos dobások, gáncsok, leszorítások. A rendező OJSE néhány versenyző megbetegedése miatt csak  nyolc sportolóval képviseltette magát.

Keményen, de sportszerűen küzdöttek a fiatalok (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina.

 – Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek. Az itt levő harmincegy egyesület, köztük a három külföldi  csapat ittléte mutatja a versenyünk rangját. A serdülő korúaknak különösen jó időpontban van a mai megmérettetés és remekül passzol a felkészülési programba, hisz a számukra még hátra van az országos bajnokság – mondta el kérdésünkre a rendező egyesület vezetője Tóth Béla.

A késő délutánba húzódó küzdelemsorozat kinek örömet és érmet, kinek csalódottságot hozott. A kisebbek közt itt-ott még egy könnycsepp is megcsillant.

A létszámot és a versenyzők felkészültségét, lelkesedését látva nem lehet kétségünk a magyar judo sport jövőjét illetőleg.

Eredmények:

Diák B korosztály:
29 kg Bőte Dominik 1. hely
44 kg Patyi Anna 1. hely

Diák A korosztály
45 kg Németh Marcell 2. hely

Serdülő korosztály
50 kg Györki Dániel 2. hely
66 kg Gulyás-Szabó István 2. hely
52 kg Fülöp Anna 3. hely
+63 kg Vizslár Gvendolin 4. helyAz OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás