- hirdetés -

A kerékpárlopások megelőzését és hatékonyabb felderítését szolgáló BikeSafe-programot népszerűsítik a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei.

Ismét Orosházára érkezik a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, Mobil Bűnmegelőzési Centruma. Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei október 25-től, három napon át 10 órától 14 óráig lesznek jelen. Először, szerdán a a Szabadság téren, a Spar áruház melletti területen. Másnap a piactéren lesz lehetőség ugyanerre, majd október 27-én újra a rendezvénytéren várják azokat, akik tenni szeretnénk saját biztonságukért és értékeik megóvásáért – tudtuk meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

Megtudtuk, hogy tanácsadással, hasznos információkat tartalmazó szórólapokkal állnak az érdeklődők rendelkezésére és bemutatják a BikeSafe országos kerékpár regisztrációs programot. A szolgáltatás legfontosabb eleme a kerékpár-nyilvántartás, amelyben a kerékpár és a tulajdonos adatai is rögzíthetőek, elérhetőek.

Három napon át várják majd az érdeklődőket (Fotó: Rosta Tibor)

Ha a biciklit ellopják, a regisztrált adatok alapján elektronikusan feljelentést lehet tenni, ami bekerül a rendőrség körözési adatbázisába. Amennyiben a rendőrség a kerékpárt megtalálja, a rendszerbe feltöltött adatok alapján értesíteni tudja a tulajdonost. Az adatbázist működtető alapítvány figyelemmel kíséri az internetes hirdető oldalakat is. Amennyiben olyan kerékpárt kínálnak eladásra, amely valószínűleg lopott, értesítik a rendőrséget.

A www.bikesafe.hu oldalon egy regisztrációt követően bárki rögzítheti a rendszerben saját adatait, kerékpárja azonosítóit és a biciklijéről készült fényképeket. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.