- hirdetés -

Szikhát kutyamenhely, kórház az evangélikus templom kertje és a temető – többek között ezeken a helyszíneken végeztek önkéntes munkát az egykori kettes iskola diákjai. Már hetedik éve vesznek részt ebben az akcióban, erre idén október 12-e és 14-e között került sor.

Az elmúlt hét év során már hagyománnyá vált a Székács iskola részéről, hogy az önkéntes diákok kilátogatnak Szikhátra. Ezért a háromnapos eseményt a kutyamenhely meglátogatásával kezdték, ahová kutyatápot, kutyaszalámit és pokrócot vittek magukkal a diákok.

A kórház kis betegeit zenés produkcióval igyekeztek felvidítani az iskola növendékei, valamint evangélikus iskola és az óvoda körüli játszótereken segédkeztek és a városban szemetet is szedtek.  Az őszi, ház körüli munkákba is besegítettek az intézmény gimnazistái, több nyugdíjas otthonában tették szebbé az udvart és a kertet, a temetőben pedig a katonasírokat is rendbe hozták.

A Székács Iskola önkéntesei kompromisszumok nélkül segítettek (Fotó: iskola)

Az evangélikus templomkertet is megtisztították az őszi levelektől, valamint a templom nagytakarításába is besegítettek a fiatalok. A lelkészek és a hitoktatók emlékköveinek festését és letisztítását is többen vállalták, illetve Orosházán kívül még a szentetornyai és a rákóczitelepi templomkertek is megszépültek.

Az iskolában adománygyűjtő akciót hirdettek, így minden osztály egy kosárra való zöldséggel, gyümölccsel, tartós élelemmel járult hozzá a nehéz sorsú orosházi családok megsegítéséhez – tudtuk meg Nagyné Györgyi Szilviától, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettesétől.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.