- hirdetés -

Ötven évvel ezelőtt, 1967 október tizedikén tették le az orosházi művelődési központ alapkövét. Az akkor még kultúrkombinátként aposztrofált intézmény nagy hiányt pótolt a város életében.

Hozzánk nőtt, a mindennapjaink részévé vált az elmúlt évek, évtizedek alatt a városközpontban álló létesítmény . A kultúrház, a PMK, a művház, vagy csak egyszerűen „a ház”. Mind megfordulunk, megfordultunk benne. Ki rendszeresen, ki néha, ki többször, ki kevesebbszer, de mindenki. Legyen az egy színházi előadás, egy koncert, könyvtárlátogatás, egy családi esemény, egy kiállítás vagy akár régebben egy mozi előadás. Jó, hogy van, jó hogy ilyen sokszínű és jó, hogy értünk van.

Orosháza közösségi életében ma is fontos szerepet játszik a művelődési központ (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Orosháza közösségi életében ma is fontos szerepet játszik a művelődési központ (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az ötven esztendővel ezelőtti alapkőletétel nagy jelentőségű esemény volt Orosháza életében, amelyről akkor az Orosházi Hírlap így számolt be:

Több száz érdeklődő sereglett Orosházán az épülő kultúrkombinát ünnepélyes alapkő letételéhez. Jelen volt Frank Ferenc elvtárs, a megyei pártbizottság első titkára, Násztor Sándor, a városi pártbizottság első titkára, dr. Süle József a városi tanács-vb elnöke, a társadalmi szervek vezetői és több üzem képviselője. A városi tanács-vb elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Frank Ferenc elvtárs a épülő kultúrkombinát létrehozásának körülményeiről, szükségességéről beszélt…

Az elmúlt évek alatt bővítették, javították, felújították és, télen, néha be is zárták rövid időre. Új emberek kerültek a régiek helyére, új feladatokkal bővült a szolgáltatásai köre, de ma is ott van, teszi a dolgát. Reméljük, még sok ideig.

Hasonló érdekességekről a Justh Zsigmond Városi Könyvtár Facebook-oldalán, az Orosházi múltidéző rovatban olvashatnak. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.