- hirdetés -

Rosszul oldotta meg a város a szelektívhulladékgyűjtő-edények lakossághoz juttatását az MSZP szerint – írta lapunknak küldött közleményében a párt Orosházi Szervezete elnöksége.

Hónapokon keresztül azokkal a gyászos, Orosházához méltatlan képekkel kellett nap, mint nap szembesülni, hogy szegény, beteg, sokszor idős emberek kézzel, esetleg a kerékpárjuk után kötve húzzák-vonják-vonszolják az új kukákat – írta közleményében az MSZP Orosházi Szervezete elnöksége hétfőn.

A szocialisták felhívták a figyelmet, hogy májusban jelentették be Orosházán, hogy elindul a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, amire több milliárd forint uniós támogatás állt rendelkezésre. Maga a program – a szelektív hulladékgyűjtés – amúgy fontos és hasznos – írják.

A gyűjtőedényekért el kell menni (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A gyűjtőedényekért el kell menni (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Azon azonban – ahogy fogalmaznak – megdöbbentek, hogy a város nem viszi házhoz a kukákat, hanem az embereket kéri arra, hogy a Fürdő utcán vegyék át azokat. Még májusban arra szólítottuk fel a város vezetését, hogy azonnal cselekedjen, és vigyék ki minden házhoz az új kukákat. Erre azt a választ kaptuk, hogy meg fogják oldani, meg hogy „folyamatban van” – hogy aztán fél évig ne történjen semmi – olvasható a közleményben.

A júniusi képviselő-testületi ülésen pedig azt a választ kapták, hogy a DAREH miatt nem lehet az új szemétgyűjtőket házhoz vinni. Békéscsabán azonban az ottani polgármester éppen a DAREH képviselőjével együtt jelentette be, hogy a következő hetekben a várost részekre felosztva folyamatosan kiszállítják minden házhoz az új szemétgyűjtőket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.