- hirdetés -

Római légiósokat, harcoló indiánokat, az ország legnagyobb legóból készült hadihajóját, a szemfülesek Batmant és a Simspon családot is láthatták a művelődési központban rendezett LEGO-kiállításon.

„Ezt nézd! Az, de király” – csak néhány kifejezés, amit a gyerekektől hallani lehetett a kiállításon. A Petőfi Művelődési Központ Bubik terme egy hatalmas gyerekszobává változott október 13-15-ig, ahol a HUNLTC klub, hét tagjának legóból készült alkotásait láthatták. A legtöbb darab útmutató nélkül épült, a kiállítók fantáziájának és kreativitásának köszönhető.

Római utcakép, várfalat ostromló katonák, rejtőzködő indiánok, működő technic-modelleket is láthattak a kilátogatók, de a legfeltűnőbb darab az ország legnagyobb, öt méter hosszú hadihajója volt. Emellett interaktív darabokat is elhoztak a gyerekeknek, többek között egy legóból készült darut is kipróbálhattak. A részletekben is érdemes volt elveszni, hiszen olyan ismerős arcok is felbukkantak, mint Batman vagy a Simpson család tagjai, ahogy az látható a videónkban is.

A Lego nevű játékot egy dán asztalos találta ki 1932-ben. A nevét a dán leg godt, azaz játssz jól kifejezésből kapta, az első készleteket 1978-ban dobták piacra. Azóta semmit sem vesztett a népszerűségéből, hiszen ma is rendkívül szórakoztató elfoglaltság a gyerekek és a felnőttek köreiben egyaránt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.