- hirdetés -

Több mint harminc fürdő, köztük a gyopárosi nyitotta meg kapuit a Magyar Fürdőkultúra Napján, október 14-én. Az országos programsorozathoz kapcsolódva a gyógyászati részleg minden kezelését ingyen próbálhatták ki a betérők.

A Magyar Fürdőszövetség hét éves kezdeményezésének célja az évezredes hagyományokkal rendelkező fürdőkultúra értékeinek felvonultatása, népszerűsítése. Ennek jegyében mindig más tematikával várják a fürdőzni vágyókat.

Idén a „Fürdő az egészség szolgálatában” szlogent helyezték a középpontba, így a gyógyfürdő is teret kapott, hogy bemutatkozhasson.
– Jó alkalom ez arra, hogy tájékoztassuk a vendégeinket, milyen kezeléseket vehetnek fel nálunk, hogyan tudják igénybe venni a szolgáltatásokat. Amiben a mai nap más, mint a többi, hogy az egész gyógyfürdő területére ingyenes a belépés, valamint szintén térítésmentes a vízi torna, a pezsgőfürdő és a tangentor kezelés – részletezte a lehetőségeket Furákné Szabovik Renáta, a gyógyászati részleg vezetője.

Teltház volt a gyógyászaton szombaton (Fotó: Rajki Judit)
Teltház volt a gyógyászaton szombaton (Fotó: Rajki Judit)

A gyógyvizek testre és lélekre gyakorolt jótékony hatását manapság már senki sem vitatja. A fürdőzés kiváló módja lehet az egészségmegőrzésnek, a fáradt test regenerálásának, a szellem felfrissülésének. Ehhez azonban szó szerint el kell merülni.
– Én úgy gondolom, hogy egy 30-40 éves korosztály fölött mindenki elkezdi érezni, hogy a testének vannak bizonyos érzékeny területei. Ezekre oda kellene figyelni. Tudom, hogy a rohanó világunkban nehéz, de mégis próbáljon mindenki időt szakítani magára. Így később jobban bírja a strapát is – emelte ki a részlegvezető.

Hogy 50 évesen ne fájjon minden

A Kristofóri házaspár egyetért ezzel, igyekeznek gyakran felkeresni a fürdőt. Mint mondják, felfrissülnek, erősödnek a kezelésektől és nem utolsó sorban a társaság is remek.
– A medencefürdőt soha nem hagyjuk ki, a tornát soha nem hagyjuk ki, emellett én súlyfürdőn veszek részt és masszírozáson – sorolta Kristofóri Zoltán. – Én a súlyfürdőt kihagyom, helyette pezsgőfürdőzöm – egészítette ki a felesége, Kristofóriné Csongrádi Krisztina, aki hozzátette, szerinte mindenképp érdemes kipróbálni, milyen megkönnyebbülés járja át egy-egy ilyen délutánt követően az embert. – Mi azért is járunk, hogy ne legyenek mozgásszervi problémáink. Azt szoktam mondani, hogy a hölgyeknek 35, a férfiaknak 40 év fölött kötelezően kiírnám pont azért, hogy 50 évesen ne kelljen ide kerülni különböző fájdalmakkal – emelte ki Zoltán.

A medencefürdő is népszerű volt (Fotó: Rajki Judit)
A medencefürdő is népszerű volt (Fotó: Rajki Judit)

Furákné Szabovik Renáta elmondta, hogy a kezelések éppen ez ellen nyújtanak segítséget. Fellazítják az izmokat, oldják a görcsös szöveteket, az izomfeszüléseket.
– Egy jó masszázs, egy pezsgőfürdő, egy tangentor, a súlyfürdő, bár utóbbi csak orvosi javallatra vehető igénybe, mind olyan kezelések, amelyek jó hatással vannak a testre, ezáltal a pszichére is – fogalmazott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.