- hirdetés -

Az idei bajnokságban még nyeretlen kézilabdázóink első győzelmük megszerzésére készültek a péntek esti rangadón. Ellenfelük, a Cegléd gárdája a múlt heti, Csurgó elleni hazai zakót igyekezett feledtetni. Mindenki nagy harcra, izgalmas meccsre számított.

A mérkőzés előtt, a mellrák elleni küzdelem hónapja keretében a játékosok rózsaszín lufikat adtak a közönség hölgy tagjainak.

Orosházi FKSE-Linamar–Ceglédi KKSE 22–18 (10–9)

NB I-es kézilabda mérkőzés, Orosháza, 350 néző. V.: Horváth P., Marton.

Orosháza: SZABÓ L. – Pásztor M. 3, Ferenczi, Srsen, Milas 1, Markoski 2, NÉMETH L. 4. Cs.: Knezevic 1, Gyene 3 (3), Z. RADOJEVIC 2, Antal 2, Morva 1, Németh G. 1, ZALAI 2.
Vezetőedző: Buday Dániel.

Cegléd: Mojsilov – Radovic 1, PERISIC 6 )2), RADNIC 3, Szabó B., Borsos 2, Hódi 1. Cs.: Pallag (kapus), Juhász K. 1, Elezovics 1, Megyeri, Müller 2, Tóth K.
Vezetőedző: Nagy Károly.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2.

A mérkőzést a vendég ceglédiek kezdték jobban. Három gyors góllal tudatosították, hogy győzni jöttek Orosházára. Szerencsére hamar ébredtek Buday mester fiai is és egy büntetővel, valamint két szép szélső góllal egalizáltak (6.p. 3-3). Az elején komoly fejtörést okozott a hazai támadóknak a vendégek agresszív, sok mozgásos, nyitott, 4-2-es védekezése.

Az óriási küzdelem volt leginkább jellemző a találkozó első részére. Birkóztak egymással a csapatok, de komolyabb előnyt nem sikerült az ekkor még vezető Ceglédnek kiharcolnia. A vendéglátók sok apró, bosszantó hibát vétettek támadásaik során és a szerencse sem állt mellettük. Volt, hogy egy támadáson belül kétszer is a kapufa mentette meg az ellenfelet a góltól. Akartak, mentek a fiúk és a 19. percben át is vették a vezetést, amit a mérkőzés végéig már nem is adtak ki a kezükből. Hála a masszív védekezésnek és a rutinos Szabó Levente bravúrjainak, egygólos előnnyel mehettek szünetre a zöld-sárgák.

Nem bírt a szép játékot bemutató zöld-sárgákkal a kék mezes Cegléd (Fotó: Rajki Judit)
Nem bírt a szép játékot bemutató zöld-sárgákkal a kék mezes Cegléd (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A második félidő egy-egy elhibázott támadása után Morva Zoltán kígyózott át szinte az egész vendég védelmen és növelte az előnyt. Továbbra is masszívan védekeztek Buday Dániel tanítványai, mögöttük pedig Szabó Levente kergette az őrületbe a ceglédi lövőket. Elöl sikerült megtalálni a kulcsot a nyitott védelem ellen (41.p. 15-12). Minden pályára lépő hazai játékos hozzátette a magáét a csapat teljesítményéhez.

A játékrész felénél egy nagy „medvepuszi” miatt le kellett támogatni az addig remekül játszó csapatkapitányt, Németh Lászlót. A helyére beálló születésnapos Zalai Csanád első labdaérintéséből gólt szerzett és hogy bizonyítsa, nem volt véletlen, a másodikból is.

Negyedórával a lefújás előtt, már öt góllal vezettek az orosházi kézisek (45.p. 18-13). Buday mester jól forgatta a csapatát, mindig volt pihent erő a pályán. Kellett is, mert a ceglédi védők – látva, hogy elúszik a hajó – nemigen válogattak az eszközökben. Szabó Levi emberhátrányban is, immár sokadszor hárított, nem tudtak zárkózni a vendégek. A hajrában már okosan kézilabdázva, hosszú támadásokat vezetve játszott az orosházi alakulat. Vigyázott az előnyére, amiből taktikus játékkal 4 gólt meg is őrzött a mérkőzés végéig.

Buday Dániel: – A gratulációé az első szó. Nagyon nagyot küzdöttünk, mindenki hozzátette a magáét, agresszív, jó védekezésünknek és a remekelő Szabó Leventének köszönhetjük a sikert.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.