GYIÖK: Október végén választás

Választásra készül az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK), már az időpontot is kitűzték. Írjuk a részleteket.

Már az aláírásokat gyűjtik az orosházi iskolák képviselő-jelöltjei. A GYIÖK bízik abban, hogy minél többen csatlakoznak szervezetükhöz. A fiatalok amellett, hogy egy jó közösség tagjaivá válhatnak, sokat tehetnek egymásért, társaikért és nem utolsó sorban Orosházáért. Az alábbi videóban az egykori és jelenlegi tagok is rengeteg érvet felhoznak miért érdemes csatlakozni.
– Választható minden fiatal, aki a választás napjáig betöltötte a 13. életévét és ugyanezen időpontig nem töltötte be, illetve tölti be 22. életévét, valamint Orosházán tanul vagy Orosházán, illetve a kistérségében állandó lakhellyel rendelkezik – tudtuk meg Magonyné Urbán Zsuzsanna, ifjúsági referenstől.

A testület mandátumai egyébként két évre szólnak, a választás kihirdetésekor tartják az alakuló testületi ülést és az alpolgármesterek választását is. Ezt követően a testület egy csapatépítő tréningen vesz részt, melyen az éves programtervüket is megalkotják majd – olvasható az ifjúsági szervezet honlapján.

A választást október 20-án, pénteken tartják. Az ifjúsági referenstől megtudtuk, hogy még lehet jelentkezni a Diákönkormányzatért (DÖK) felelős tanároknál.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás