Aktívan a tudásért képzések

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és Orosháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata “Aktívan a tudásért” kiemelt projekt keretében képzéseket szervez.

A projekt elsődleges célja a 18—55 év közötti, alacsony iskolai végzettségű, illetve végzettséggel nem rendelkező hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatási esélyeinek növelése, munkaerő-piaci és ezáltal társadalmi helyzetük javítása.

A toborzás célja a célcsoport elérése és a programba való bevonása. A toborzó rendezvényeket követően a résztvevők kompetenciamérése alapján a projektbe bevont személyek számára egyéni fejlesztési terv készül, amely segít eldönteni, hogy a projekt mely szolgáltatása a leghatékonyabb egyéni élethelyzetük javítására, társadalmi felzárkózásuk elősegítésére.

Ezek a szolgáltatások a következők:

·         Alapkompetencia-fejlesztő képzések – a képzési program motivációs részt, írás-olvasás-számolás és mentálhigiénés fejlesztést, a tanulási képességek fejlesztését és életviteli tanácsadást tartalmaz úgy, hogy az eltérő előképzettségű jelentkezőknek a teljesen analfabétától a korábban szakmunkásvégzettséget szerzett, de szövegértési problémákkal küzdő felnőttig megfelelő fejlesztést tudjon biztosítani.

·         Felzárkóztató általános iskolai képzés az 5 – 8. évfolyamra – a képzés célja a résztvevők felkészítése egy sikeres osztályozó vizsga letételére, amellyel lehetővé válik számukra az általános iskola felsőbb évfolyamára lépés, illetve az általános iskolai tanulmányok befejezése, majd a szakképzésbe történő bekapcsolódás.

·         Szakmai alapozó képzés szociális, gyermekvédelmi, építő- és feldolgozóipari területen

·         Munkakipróbálás

A képzésben, munkagyakorlatban való bennmaradást segítő szolgáltatások: utazási költségtérítés; megélhetési támogatás biztosítása; a tankönyvek, taneszközök, képzési anyagok biztosítása.

A képzés helyszíne : 5900 Orosháza, Pacsirta u. 8.
Megfelelő számú jelentkező esetén rövidesen indul a képzés.

Tájékoztatás, jelentkezés: Simondán Gusztáv Roma Nemzetiségi Önkormányzat Elnökénél október 16-19-ig minden nap 8-11 óráig Orosházán a Pacsirta utca 8. szám alatt a RNÖ irodájában.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás