- hirdetés -

Második alkalommal rendezte meg a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete a Borostyán bált. A színvonalas estet október 7-én tartották, a Táncsics gimnázium aulájában. A szombati bevételt idén is jótékony célra fordítják.

A rendezvényt tavaly hagyományteremtő szándékkal indította útjára az egyesület. A fő cél az volt, hogy egy elegáns, értéket adó bált rendezzenek, melynek műsorát helyi tehetségekből állítják össze. Emellett a jótékonyság is jelentős szerepet kapott, hiszen a bevétellel a Schola Humanitatis alapítványát támogatják. Október első szombatján, mintegy 150 vendég jelent meg a Táncsics gimnázium aulájában.

II. Borostyán bál a Táncsics gimnázium aulájában (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
II. Borostyán bál a Táncsics gimnázium aulájában (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A köszöntő beszédet Szilasi-Horváth Tibor, a Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesületének elnöke mondta, melyből többek közt azt is megtudhattuk miért éppen a borostyán nevet választották.
– A borostyán évezredek alatt megkövesedett gyanta, melynek értékét növelte, ha valamilyen fosszilis, állati vagy növényi eredetű maradványokat találtak benne. Az ókorban fizetőeszközként is használták, értéknek tartották. Valahol a pedagógus hivatás is ilyen, értéket adunk át a múltból a jelenbe és jövőbe – fejtette ki az egyesület elnöke.

Dávid Zoltán polgármester beszédében megköszönte az egyesületnek, hogy idén már második alkalommal szervezték meg a színvonalas estet, minden apró részletre odafigyelve.
– Az egyesület maga a garancia arra, hogy egy kiváló est elé nézünk, hiszen 12 éve folyamatosan jelen van Orosháza kulturális életében, kiváló programokat nyújtva az érdeklődőknek. Igazi, lokálpatrióta társaság, melynek tagjai sem időt, sem erőt nem sajnálva dolgoznak a városért, felhasználva az évtizedek alatt megszerzett tapasztalatukat és tudásukat – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester.

Táncos produkciót is láthattak a résztvevők (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Táncos produkciót is láthattak a résztvevők  (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A megnyitó beszédek után Derzsi György énekes műsora következett, míg a művészeti iskola növendékei egy táncos produkcióval léptek fel. Az est további részében a Zimányi Trió gondoskodott a jó hangulatról. A tombolán lehetett nyerni például vásárlási-,és éttermi utalványokat, a gyopárosi fürdőbe családi belépőket, különböző ajándékcsomagokat és orosházi festők munkáit is. A fődíj nyertese részt vehet egy háromnapos, két főre szóló kikapcsolódáson, a kecskeméti négy csillagos Granada Wellness Hotelben.

A vendégeket belépéskor egy pohár pezsgővel fogadták, és választhattak egy pogácsát, amelyet az egyesület egyik tagja sütött. Szerencsesütinek szánták, amit csak utasításra szedhettek szét, hiszen az egyik egy aranygyűrűt rejtett magában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.