Folyamatmenedzsment és minőség előadás

A Kodolányi Szabadegyetem következő előadását a Petőfi Művelődési Központban szervezték október 5-én. Kovács László, a főiskola rektor helyettese tartotta az előadást csütörtökön, folyamatmenedzsment és minőség címmel.

A Szabadegyetemi előadások célja főként, hogy bemutassák a választható szakokat. Emellett fontosnak tartják, hogy az emberek megismerjék a Kodolányi vezérkarát és partnereit. Számíthatunk majd egy olyan előadásra, amit egy számítástechnikai cég vezetői fognak tartani. A vállalkozói kompetenciák fejlesztését is fontos feladatnak tartják.

Kovács László beszélt a menedzsment definíciójáról, ami lényegében a célok megvalósításához vezető út menedzselése. A minőség fejlesztésének az eszköze a tervezés, végrehajtás, ellenőrzés, majd utána a hibák javítása.

Ezúttal a folyamatmenedzsment volt a téma (Fotó: Rajki Judit)

Ezúttal a folyamatmenedzsment volt a téma (Fotó: Rajki Judit)

Szó volt még arról, hogy a nyugati ember gondolkodása mennyire eltér más népekétől.
– Az indián törzsek a természettel való közvetlen kapcsolat elszakíthatatlanságát a kultúrájuk szerves részének tekintik. A nyugati ember nem érzi ezt, repülni szeretne, még akkor is, ha ez életveszélyes – mondta Kovács László.

Az előadáson elhangzott az is, hogy az új igények felmerülése képes teljesen megváltoztatni a társadalmat. Arisztotelész elkezdte a bennünket körülvevő világot kategóriákba sorolni. Ebből a gondolatmenetből alakultak ki a mai tantárgyak alapjai.

A következő előadást Vizi László, a Kodolányi János rektorhelyettese tartja, október 19-én. Szintén a Petőfi Művelődési Központban, a Trianoni békediktátum kezelésének 90 éve címmel.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás