- hirdetés -

Szerdán az U19 magyar labdarúgó-válogatott Eb-selejtezőt játszott a szlovének ellen Hollandiában. Az orosházi Lustyik Levente utolsó percben lőtt góljával Magyarország 2-1-re legyőzte Szlovéniát.

Mint arról hírt adtunk, Lustyik Leventével 2016-ban hároméves profi szerződést kötött az MTK labdarúgó csapata. Levi kezdetben a nagy múlttal rendelkező egyesület korosztályos csapatában futballozott, mára már a felnőtt NB III-as gárda oszlopos tagja. Párhuzamosan az U19 magyar nemzeti válogatottban is fontos szerepet vállal. Tavasszal címeres mezben gólt szerzett Kínában a Panda Kupán az iráni válogatott ellen, néhány napja Eb-selejtező mérkőzésen Szlovénia hálójába is betalált.

A magyar fiatalok győzelemmel kezdték az Eb-selejtezőt Hollandiában. Lustyik(6) győztes gólt szerzett Szlovénia ellen (Fotó: MLSZ)
A magyar fiatalok győzelemmel kezdték az Eb-selejtezőt Hollandiában. Lustyik(6) győztes gólt szerzett Szlovénia ellen (Fotó: MLSZ)

Magyarország U19 korosztályos válogatottja kvalifikációs tornán vesz részt ezekben a  napokban Hollandiában. Az Amsterdamhoz közeli Lissében rendezett négyes tornán a házigazda hollandok mellett a magyarok, a szlovének és a máltai fiatalok vesznek részt. A csoportból két gárda jut tovább a tavaszi elitkörbe, ahonnan majd a csoportelsők kvalifikálják magukat a júliusi finnországi U19-es Európa-bajnokságra. A magyar csapat szerdán Szlovénia ellen kezdte meg a szereplését. A mérkőzés a 90. percben még 1:1-re állt, amikor a szövetségi hírforrást idézve: ”Kundrák harcolt ki szabadrúgást 17 méterre a kaputól. Lustyik Levente állt a labda mögé, és a sorfal felett csavart a jobb felső sarokba, a kapus mozdulni sem tudott a labdára és ezzel a találattal U19-es válogatottunk meg is nyerte a találkozót.”

– Minden játékos vágya, hogy egyszer a 90. percben győztes gólt lőjön. Neked ez nagyon fiatalon megadatott. Milyen érzés volt a kupac alján lenni?

– Hihetetlen érzés volt egy ilyen tétmérkőzésen az utolsó percben győztes gólt szerezni. A gól után az egész csapat a stábbal együtt örült, mindenki egymás nyakában, elképesztő volt!

– A második csapat tagja vagy. Ezek a gólok mikor fognak kamatozni?

– Értem a kérdést. Jól érzem magam az MTK csapatánál, remélem, minél hamarabb bemutatkozok az első csapatban. Fiatal vagyok még, türelmetlenkednem nem szabad, mégis bízom abban, hogy a keretváltás minél hamarabb bekövetkezik. Óriási lépés lenne a pályafutásomban!

Megkérdeztük Orosházán Levente édesanyját, hogyan élte át a szerdai sikert?

– Igyekszünk minden meccsén ott lenni, de most sajnos csak az internet szöveges közvetítését tudtuk figyelni. Örömkönnyek között töltöttük az estét miután kiderült, hogy nyertek és ő rúgta a győztes gólt – fogalmazta meg érzéseit Lustyikné Dr. Papp Anikó.

Levente édesanyja elmondta még, hogy Levi imádja az edzéseket, céltudatosan készül, mindig a legtöbbet szeretne kihozni magából. Ez a munka természetesen komoly áldozattal jár, hiszen hétvégenként nem tud hazajárni, le kell mondania a bulikról, az itthoni barátokról, de amikor hazajön, az első útja mindig hozzájuk vezet. Hozzátette, bízik benne, hogy fia sokáig örömét leli még a fociban és almait meg tudja valósítani.

Leventéért és a magyar fiatalokért szombaton a hollandok, október 10-én Málta ellen szurkolhatunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.