- hirdetés -

Nagy csatára kényszerítette élvonalbeli ellenfelét a tartalékos orosházi női kézilabdacsapat szerda este. Végig szorosan alakult a mérkőzés a végjátékban az ellenfél kevesebbet hibázva szerezte meg a továbbjutást a Magyar Kupában.

OXXO Energy Orosházi NKC – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 26-28 (12-13)

Női kézilabda-mérkőzés, Magyar Kupa második forduló, Orosháza. 150 néző

Vezette: Asztalos Bence, Bárkányi Gábor.

Orosháza: BRUNNER – Antal 3, TAKÁCS 9 (3), Som (3), Tobak, Zvolenszky 3, Dancsó 1 (1). Cserék: Makai, Késmárki (kapusok), KAMUTI 5, Tóth S. 2, Horváth N., Székesi. Vezetőedző: Papp László.

Békéscsaba: Györkös – Szarka 2, Walfisch 5, Vukajlovic, Zöldi-Tóth 4, Kovacevic 8, Kovács 2. Cserék: Popovic (kapus) Gidai 4, Mihálffy 1, Pénzes 2, Pintér, Bottó. Vezetőedző: Skaliczki László.

Hétméteresek: 5/4 ill. 1/1

Kiállítások: 2 ill. 10 perc.

Álmosan, sok hibával kezdte a találkozót az OXXO Energy Orosházi NKC október 4-én. Sok helyzet kimaradt, míg a Békéscsaba rendre betalált a hazai hálóba. Hét perc telt el orosházi gól nélkül, míg a lilamezes vendégek már négyszer is bevették Brunner hálóját, ezért kért időt Papp László. (7. perc 0-4). Az egyperces szünet alatt sikerült rendezni a sorokat, elkezdték a zárkózást. Először Takács Fruzsina juttatta a jobb felsőbe a labdát, majd Dancsó Dalma talált be hétméteresből (10. perc 2-5). Az ONKC védekezése is sokkal zártabb és keményebb lett, nehezen jutottak helyzetbe Skaliczki László tanítványai és amikor már túl is jutottak a védőfalon, akkor a remek formában védő Brunner állta útjukat (13. perc 4-6). Támadásban sok technikai hibát vétett a hazai csapat, amit azonnal megbüntetett a Békéscsaba. Sokszor azonban ellenfelünk is pontatlan volt, így a csabaiak mestere időt kért. Kevés sikerrel, hiszen az orosházi védelem továbbra is kiválóan működött, ezekből gyors ellentámadásokat vezettek. Ebből volt eredményes Antal Jenifer is, amivel ismét egált mutatott az eredményjelző (23. perc 9-9). A vezetést már nem sikerült átvenni, így a félidőben egygólos hátrányban vonulhatott a hazai gárda az öltözőbe (30. perc 12-13).

Kamuti Réka jól mozgott a falban, rendre megtalálták a társai (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor
Kamuti Réka jól mozgott a falban, rendre megtalálták a társai (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

A második félidő első támadásából rögtön büntetőt harcolt ki az Orosháza, ami kimaradt. Rendre egy-kétgólos előny birtokában játszott a Békéscsaba. Kemény csata folyt a pályán, míg a lelátón a két csapat szurkolótábora varázsolt igazi kupahangulatot a csarnokba. Tartalékos csapatunk fáradni látszott, egyre többször remegtek meg a kezek, ezt kihasználva négy góllal elhúzott az Előre (44. perc 17-21). Ekkor ismét időt kért Papp László. Rohantunk az eredmény után, azonban Takács Fruzsina átlövéseivel, és Kamuti Réka beállóból szerzett góljaival sikerült tartani a lépést. A hajrára rövid pihenő után Brunner Zsanett is visszatért a kapuba, védései nagy szerepet játszottak abban, hogy a ismét döntetlen legyen, ezzel is nyílttá téve a továbbjutást és a végjátékot (55. perc 24-24). Ennél közelebb nem sikerült kerülni, a végig jól játszó Kovacevic és Gidai két góljával eldőlt a továbbjutás sorsa (58.perc 24-28). Ekkor sem adták fel az orosházi lányok, de az erőfeszítés csupán az eredmény kozmetikázására volt elég. Végül kétgólos vereséget szenvedett az Orosháza, így búcsúzott a Magyar Kupától.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.