Magyar Kupa: megyei rangadót vív az ONKC

Élvonalbeli ellenféllel játszanak szerda este az orosházi női kézilabdázók a Magyar Kupa második fordulójában. Nehéz találkozó előtt állnak Papp László tanítványai.

Másfél hét szünet után, október 4-én ismét hazai pályán láthatjuk az OXXO Energy NKC felnőtt együttesét. Egyáltalán nem vár könnyű feladat a lányokra, hiszen a kupában élvonalbeli együttest kaptak. Következő ellenfelük jelenleg három vereséggel és nulla ponttal áll az élvonal 12. helyén.

Két nagy különbségű vereséggel indították a szezont a lila-fehérek, amely után szakvezetőjük, Skaliczki László felajánlotta lemondását. A Békéscsaba elnöksége ezt nem fogadta el, így az újkígyósi születésű szakember maradt a kispadon. Legutóbb a Ferencváros ellen léptek pályára, ahol nagy csatára kényszerítették a tavalyi ezüstérmest.

Egy héttel ezelőtt egy tesztmérkőzésen már találkoztak mostani ellenfelükkel, akkor szoros 27-24-es vereséget szenvedett az ONKC. Hasonló teljesítményre készülnek az orosháziak. A feladatot nehezíti, hogy a betegségek és a sérülések sem kerülték el a csapatot az elmúlt időszakban.

Nehéz feladat vár a lányokra (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Nehéz feladat vár a lányokra (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Papp László nem számíthat Hatala Virág (tüdőgyulladás), Zsilák Katalin (vállsérülés) miatt, Tóth Sára bokasérülésből való visszatérését pedig tüszős mandulagyulladás hátráltatta. Emellett Kecskemétről, kettős játékengedéllyel rendelkező Tóth Lilla sem léphet pályára a Magyar Kupában.
–Itthon semmiképpen sem szeretnénk feltartott kézzel kiállni. Balszerencsések vagyunk sérültjeink miatt, de mindent megteszünk, hogy kiszolgáljuk mindig lelkes és támogató közönségünket. Emellett készülünk a számunkra igazán fontos feladatra, a hétvégi bajnokira – fogalmazott a kupa-mérkőzés kapcsán Papp László a klub honlapján.

A találkozó október 4-én, 18 órától kezdődik az Eötvös-csarnokban, ahová feltétlen várják a szurkolókat is.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás