Képernyőre már nem vágyom, a tanítást imádom – Máté Kriszta előadása

Az ismert televíziós személyiség, Máté Kriszta járt Orosházán szeptember 28-án. Csütörtök délután a Kodolányi Főiskola Szabadegyetemén média, társadalom címmel tartott előadást, amelyre bárki beülhetett.

A Petőfi Művelődési Központ Bubik termében szervezték meg a rendezvénysorozat második előadását. A témák kiválasztásánál fontos szempont, hogy kapcsolódjon a választható szakokhoz.
– Szeretnénk minél több olyan rendezvényt hozni Orosházára, amely bemutatja a Kodolányi főiskolát, hogy milyen szakokat és lehetőségeket kínál- mondta Kovács László, a Kodolányi János főiskolai képzés rektor helyettese.

Élete részévé vált a televíziózás (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Élete részévé vált a televíziózás (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Beszéde után átadta a szót Máté Krisztának, aki az intézmény kommunikáció-, és média tanszékének a főiskolai docense. Röviden mesélt arról, hogyan került kapcsolatba a televíziózással, és hogyan lett a főiskola tanára. Mindössze csak 16 éves volt, amikor felkérték az első kereskedelmi tévés szereplésére.
– Annyi történt, hogy felhívtak, mert korábban balatoni évnyitókon, meg zeneiskolai hangversenyeken konferáltam. Felkértek, hogy legyek én a műsorvezető, hogy úgy érezzék a balatoniak, hogy ez az ő tévéjük- mesélte Máté Kriszta.

A kereskedelmi tévék indulása óta meghatározó, és ismert személyiséggé vált az ország számára. Napjainkban már nem láthatjuk a kamerák előtt, abbahagyta a híradózást. Más területen is szívesen kipróbálta volna magát, de hamar rájött, hogy az élete részévé vált a televíziózás. Végül folytatta, de mostmár csak a kamerák mögül, mint producer. A budapesti Kodolányi János Főiskolán tanítás mellett a Színház és Filmművészeti Egyetem tévés tanszékén is ad órákat.

Érdekes témákat feszegetett az ismert tévés (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Érdekes témákat feszegetett az ismert tévés (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Bemutatkozása után egy interaktív beszélgetést kezdeményezett a résztvevőkkel. A közel 40 főből sokan aktívan részt vettek a párbeszédekben. A beszélgetés során többek között szó volt a megváltozott nézői szokásokról, melyből kiderült, hogy egyre kevesebbet nézünk tévét. Ennek fő oka az lehet, hogy már nem informálódunk eleget belőle, mert az interneten szinte minden információ megtalálható.
– Egy 17. századi ember egész életében jutott annyi információhoz, mint amennyi ma a New York Times egyetlen hasábján megjelenik- mondta Máté Kriszta a megdöbbentő adatot.

Szó volt még a média hatásáról és a nézői szokások változásáról a társadalomban, valamint a különböző műsorokról és valódiságukról is. Az előadásra bárki beülhetett, akit érdekel a média világa, de jelen voltak a Kodolányi János Főiskola hallgatói is.

A következő szabadegyetemi előadás október 5-én lesz, szintén a Petőfi Művelődési Központban. Hervainé Dr. habil. Szabó Gyöngyvér fogja tartani folyamatmenedzsment és minőség címmel.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás