- hirdetés -

Ünnepélyes keretek között adták át múlt szombaton, Gyulán a Viharsarki Koraszülöttmentőt. Kevesebb, mint egy éve kezdte el az alapítvány a gyűjtést egy olyan mentőautó megvásárlására, mely egy mozgó intenzív osztályként működik és így biztosítható a Békés megyei koraszülöttek magas színvonalú ellátása.

Dr. Abrulrahman Abdulrab Mohamed főorvos, az alapítvány kuratóriumának elnöke megköszönte az önkormányzatoknak, vállalkozásoknak, intézményeknek, civil szervezeteknek magánszemélyeknek azt az összefogást, mely országos viszonylatban is egyedülálló és példaértékű. Várhatóan a jövő év elején szolgálatba állítható lesz az újonnan beszerzett mentőautó. A rendezvényen dr. Ladányi Márta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi ágazati koordinációs-helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelt célja a gyermekek magas szintű egészségügyi ellátása.

43 millió gyűlt össze az átadás napjáig (klikk a képre) Fotó: Bakos Viktória
Sok szervezet, önkormányzat és magánszemély is segített (klikk a képre) Fotó: Bakos Viktória

Az átadás napjáig 43 millió forint gyűlt össze az alapítvány számláján 29 önkormányzat, 75 vállalkozás, 11 intézmény, 18 civil szervezet , 14 egyéb támogató, illetve 203 magánszemély adományozásából.

A rendezvényen részt vett Dávid Zoltán Orosháza polgármestere is. A város képviselőtestülete elsők között csatlakozott az alapítvány céljainak megvalósításához, 500 ezer forinttal támogatta a célkitűzést. Ezzel kapcsolatban Dávid Zoltán kiemelte, hogy a város vezetésének fontos a gyermekek egészsége, a hatékony prevenció, az élet esélyeinek növelése.

Orosháza az elsők között segített (klikk a képre) Fotó: Bakos Viktória
Orosháza az elsők között segített (klikk a képre) Fotó: Bakos Viktória

A mentőautót Kovács Péter katolikus püspöki helynök áldotta meg, majd koncert, tánc, tortaszeletelés és tűzijáték zárta a napot.

A mentőautó orvos diagnosztikai eszközeinek megvásárlásához szükséges összegből 9 millió forint hiányzik, melyre a kuratórium tagjai várják a felajánlásokat a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány bankszámlaszámára: 54000131-11035374.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.