- hirdetés -

Az Orosházi Kórház dolgozói szeptember 27-én délután válthatták ki új személyi igazolványaikat az intézmény udvarán tartózkodó Kormányablak-busz segítségével.

Új személyi igazolványaikat váltották ki szeptember 27-én az Orosházi Kórház udvarán az intézmény dolgozói az Orosházi Járási Hivatal és az Orosházi Kórház együttműködésének köszönhetően. A délutáni órákban ugyanis a Csongrád Megyei Kormányhivatal támogatásával egy Kormányablak-busz állt az udvaron, megkönnyítve a kórházban dolgozók helyzetét, akik így helyben el tudták intézni az ügyeiket és kiválthatták az előírt e-személyi igazolványt.

 

Az E-személyi igazolvány elősegíti a betegutak racionalizálását (Fotó: Rosta Tibor)
Az E-személyi igazolvány elősegíti a betegutak racionalizálását (Fotó: Rosta Tibor)

Dr. Duray Gergő, a kórház főigazgatója az Oroscafénak elmondta, hogy az igazolványok kiváltása egy uniós forrásból megvalósuló projekt, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatói Tér része.
– A projekt lényege, hogy 2017. november 1-től csatlakozniuk kell hozzá a kórházaknak, háziorvosoknak, gyógyszertáraknak. A regisztrációt követően kell kiváltaniuk egy bizonyos E-személyi igazolványt, amely elősegíti a betegutak racionalizálását illetve a kollégák is könnyebben juthatnak adatokhoz. Örülök, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően ez ma 60-70 embernek sikerült – árulta el a főigazgató.

Lustyikné Papp Anikó, az Orosházi Járási Hivatal vezetője hozzátette, hogy eredetileg a Kormányablakban van lehetőségük kiváltani az új személyi igazolványt az egészségügyi dolgozóknak péntekenként a projekt indulásáig.

A mostani egy különleges alkalom volt a Csongrád Megyei Kormányhivatal buszának jóvoltából, de a szervezés már a nyáron megkezdődött a rendkívüli ügyfélfogadási időpontról. Lényege, hogy gyorsan, várakozás nélkül válthassák ki új igazolványaikat a kórházban dolgozók. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által kiosztott kártyaolvasó készülékeket pedig a Népegészségügyi Osztály vette át és osztotta ki az egészségügyi szolgáltatóknak.

Mint kiderült az E-személyi igazolványok kibocsátásáig a kórházi alkalmazottaknak még maguknál kell tartani régi igazolványaikat, de rövid időn belül megkapják az értesítést, hogy mikor vehetik át.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.