- hirdetés -

A Veszprém és a Pick Szeged, valamint az Eger elleni idegenbeli találkozó után végre valós győzelmi eséllyel léphetett pályára NB I-es férfi kézilabda csapatunk. Az előző szezonban mindkét Orosháza elleni meccsét megnyerő Komló érkezett az Eötvös-csarnokba. Minden orosházi érzelmű szurkoló azt remélte, eljött a visszavágás ideje.

Orosházi FKSE-Linamar–Sport36 Komló 24–25 (9–15)

Kézilabda NB I-es férfi bajnoki mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Bíró Ádám, Kiss Olivér.

Orosháza: Herjeczki – Gyene 1 (1), Ferenczi, Knezevic 4 (1), Srsen, Z. RADOJEVIC 8, Németh L. 3. Cs.: SZABÓ L. (kapus), Milas, Antal 3, Németh G. 3, Pásztor M. 1, Markoszki 1, Morva. Vezetőedző: Buday Dániel.

Komló: SELYMES – GEBHARDT 6, Obradovic 2, Balázs 2, JERKOVIC 6, Pribanic 4, Markovics 2 (1). Cs.: Szunajko 2, Grünfelder 1, Laufer, Szkokán, Hoffmann. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

A vendég csapatot egy busznyi lelkes szurkoló kísérte el Orosházára és már a mérkőzés előtt komoly hangpárbaj zajlott a csarnokban. Az igazi rangadó hangulatban jobban kezdett a hazai csapat. Radojevic két találatával indult a mérkőzés. Az első öt perc után ébredt a Komló és a hazaiak támadásbeli hibáit kihasználva elkezdték ők is a gólgyártást. A 20. percig leginkább a küzdelem jellemezte a mérkőzést.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok (10.p. 4-4, 15.p. 5-5). A félidő hajrájában megtorpant a hazai lendület. Rengeteg technikai hibát vétettek Buday Dániel tanítványai, amiből, illetve a jól védő Selymes védései után sorra szerezték a könnyű gólokat a vendégek. A nagy hajrá, egy 0-7-es komlói sorozatot eredményezett. Hatgólos hátrányban mehettek szünetre a hazaiak.

Hiába a taktika, a vége a sötét mezes Komlónak jött be (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
Hiába a taktika, a vége a sötét mezes Komlónak jött be (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A szünet után úgy tűnt, Buday Dánielnek sikerült rendet tenni az orosházi játékosok fejében. Egy másik hazai csapat jött ki a folytatásra és el is kezdtek a fúk zárkózni. A legveszélyesebb vendég lövőt, Jerkovicsot Knezevic Marko követő emberfogással kivette a játékból és ez komoly zavart okozott a komlói támadás vezetésekben. Markovic próbálkozott egyéni akciókkal, de nem sok sikerrel, sőt néhány lerohanás gólt is sikerült elérni a hazaiaknak.

Összeszorított foggal, szívósan küzdöttek az orosházi srácok és lépésről lépésre araszoltak, egyre csökkentve a különbséget. Buday mester is minden tőle telhetőt megtett a sikerért. Két beállóval támadtunk, majd egy jó időn keresztül a kapust lehozva 7 a 6 ellen. Ez utóbbi többször állította megoldhatatlan feladat elé a vendég védelmet. Az áhított egyenlítő találatot a végig jól játszó Radojevic szerezte az 50. percben. Öt minutummal a vége előtt már vezetett a hazai alakulat (55.p. 22-21). Rendkívüli izgalmak közepette kaotikus végjáték következett. Mindkét együttes bevetette utolsó erőtartalékait. Percről percre változott a vezetés. A lefújás előtti utolsó percben éppen a komló állt nyerésre. Megint 7 a 6 ellen támadhatott az OFKSE a döntetlenért, de egy rossz átadás következtében még lövésig sem jutott a hazai gárda.

Buday Dániel: – Katasztrofális első félidő után a másodikban nagyot küzdöttünk, de rengeteg hibával játszottunk, ennek köszönhető a vereség.

Kilvinger Bálint: – Erős első félidőt produkáltunk. Szünet után vártunk változtatást hazai részről, ami be is következett, ezért lett izgalmas a végjáték. Örülök a győzelemnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.