Búcsú Móricz Józsefnétől

Életének  74. évében elhunyt Móricz Józsefné (Dén Katalin) tanító, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola nyugalmazott pedagógusa, igazgatóhelyettese – tudatta szerkesztőségünkkel Orosz László igazgató.

Móricz Józsefné 1966-tól tanított a Vörösmarty iskola jogelődjében, az egykori 3. Sz. Általános Iskolában. Közel három évtizeden keresztül alapozta meg az alsós tanulók tudását, vezető pedagógusként aktív tagja volt a Czabán Samu Díjjal kitüntetett alsós tantestületnek. Magas szintű munkájáért miniszteri dicséretben is részesült.

1992-től igazgatóhelyettesként dolgozott. Mindig szívügye volt az iskola fejlesztése, támogatta a nyelvoktatást és az akkor induló számítástechnika tanítását. 1989-től vezette az iskola színjátszó szakkörét, melynek lelkes diákjai vezetésével több rangos megyei és országos versenyen értek el kiemelkedő helyezést.

Már az égi katedrán tanít (Fotó: iskola)

Már az égi katedrán tanít (Fotó: iskola)

– Kati néni 2005-ben vonult nyugdíjba. Az iskolánkban eltöltött 39 éve alatt kollégáival nagyon jó kapcsolatot ápolt, pedagógiai munkájában a gyerekek érdekeit tartotta mindig szem előtt. Nyugdíjazása után sem tudott elszakadni szeretett iskolájától, figyelemmel kísérte az itt folyó nevelő-oktató munkát, hasznos tanácsaival segítette a fiatal kollégák szakmai fejlődését – írja Orosz László.

Móricz Józsefné temetése 2017. szeptember 22-én volt szűk családja körében. Ezzel a megemlékezéssel búcsúzik tőle volt iskolája, a „Hármas”/Vörösmarty iskola. “Kedves Kati Néni! Elhivatott pedagógiai tudásod, hozzáállásod, személyiséged továbbra is példaként szolgál mindannyiunk számára.”Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás