Wesley iskola: egy hét a sport jegyében

Egy héten át sportos programok sora várta a Wesley János gyógypedagógiai iskola tanulóit, 16. alkalommal tartották hagyományos projekthetüket.

A szervezők ilyenkor mindig valami újdonságot mutatnak be tanulóknak. A projekt a szokásoknak megfelelően egy hétig tart, amelyet minden tanév szeptember végén tartanak. Ezúttal szeptember 25-29. között zajlott a Wesley János Gyógypedagógiai Óvoda, Általános iskola, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola, Szakiskolában.
– Az iskola hagyományos rendezvényén, idén a sportot hoztuk középpontba. Az első nap reggelén minden osztály kihúzott magának egy témát, amivel kapcsolatban valamilyen kiállítható alkotást kellett készíteniük a hét folyamán, ezek legfőképp makettek, plakátok formájában készültek el – tudtuk meg Szaszkó Istvántól az intézmény testnevelő tanárától.

Csikós bemutatót is láthattak a diákok (Fotó: iskola)

Csikós bemutatót is láthattak a diákok (Fotó: iskola)

Megtudtuk, hogy az első napon sporttal kapcsolatos filmeket nézhettek meg az iskolások, míg az ovisoknak egy egésznapos programmal készültek, zenés bemelegítés, sorverseny. Másnap a csapatjátékoké volt a főszerep, egy nyolc állomáspontból álló csapatversenyben vehettek részt a diákok. Szerdán a projektmunka után, egy igazi csikós érkezett a tanulókhoz, Ráró nevű lovával. A nap zárásaként egyéni és sorversenyek következtek. Csütörtökön a Gyopár Sportcentrumba Dottó vonattal látogattunk el, ahol a rekreációs programokat próbálhatták ki a gyerekek.

A gyerekek kipróbálhatták az AirTrack matracot is (Fotó: iskola)

A gyerekek kipróbálhatták a Flip Unit Team AirTrack matracát is (Fotó: iskola)

Végül a befejező napon több bemutatóval is készültek. A Black Belt Fitness Center karate,- vagy a Flip Unit Team akrobatikus elemeiből álló bemutatóját is láthatták. A gyerekek egyik nagy kedvence a birkózó verseny volt, melyet az Orosházi Birkózó Egyesület tagjai felügyeltek.
– Szeretnénk megköszönni diákjaink és a vezetés nevében azt a sok támogatást és felajánlást, melyekkel létrejöhetett a rendezvény. Hálásak vagyunk Dávid Zoltán polgármester úrnak, Benkő Ferencnek, hogy elérhetővé tették a Dotto vonat használatát, Bogdánffy Csabának a ping pong asztalokat, egy szegedi alapítványnak a kölcsön kapott játékokat, a Tesco orosházi üzletének a felajánlást, a Techno-Druck Kft. pénzbeli felajánlását. Külön köszönet a fellépőknek, Spartacus Birkózó Clubnak, Flip Unit Team-nak és a Black Belt Fitnes Centernek – fogalmazott Szaszkó István.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás