- hirdetés -

Ismét Zombán járt az Orosházi Fúvószenekar. Hosszú évek óta nincs nélkülük Szüreti Nap a Tolna megyei településen.  Hosszú évek óta állandó vendégei a Tolna megyei testvértelepülés rendezvényeinek.

Idén szeptember 23-án vendégeskedtek a zenekar tagjai Zombán. Már több, mint húsz éve, 1996 óta járnak fellépni a településre. A fogadtatásra idén sem lehet panasz, mindig szívesen látnak minket – mondta Debreczeni Márk karnagy.

A zenekar tagjai (Fotó: OFZE)
A zenekar tagjai (Fotó: OFZE)

Szeptember 23-án, szombaton volt a szüreti nap. Délután kettőkor indult egy felvezető vonulás a település főútján.
– Egy megnyitóra mentünk, ahol Ilovszky Béláné kiállítását tekinthettük meg, Ilovszky 100 címmel. Ezt nyitotta meg a zenekar, majd ennek végén a szüreti felvonulást vezettük menetzenével a község parkjáig. A szüreti napok kulturális műsorának végét egy közös produkció zárta az OFZE és a Zombai Hagyományőrző Egyesület táncosainak közreműködésével, majd este a szüreti bálba voltunk hivatalosak.

– Ez volt az első, hogy a fúvószenekar az én vezetésemmel látogatott Zombára. Nagyon jó volt a hangulat, nagyon kedvesek a helyiek. Mindenki ismer mindenkit, igazán családias volt a légkör – mondta Debreczeni Márk.

A Zombai Hagyományőrző Egyesület egyébként hivatalos az Orosházi Fúvószenekar szilveszteri koncertjére.

Zombán még megtekinthető az Ilovszky 100 címet viselő kiállítás, amit az orosházi festőművész, Ilovszky Béláné 35 festményéből állítottak ki.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.