- hirdetés -

Újabb rendkívüli testületi-ülést tartottak hétfőn reggel. A viharkárok helyreállítására nyújt be vis maior támogatási kérelmet a város.

A nyáron meggyűlt a baja az időjárással Orosházának, két hatalmas vihar is lecsapott a városra, komoly pusztítást hagyva maga mögött. Először június 23-án több helyen fákat csavart ki, vagy tört ketté az orkán erejű szél. Néhol vezetékeket szakítottak le a kidőlő fák és utakat torlaszoltak el, főként Gyopárosfürdőn és a város külterületein okozott problémát.
Több mint egy hónappal később, augusztus 6-án, újabb vihar csapott le, de itt már főként a belvárosban okozott felfordulást.

Az események után kiderült: százmilliós károk keletkeztek. Ennek nagy részét a biztosítás fedezte, e mellé a város augusztus 10-én Magyar Államkincstárnál pályázott vis maior támogatásra.

A légzuhatag hatalmas pusztítást végzett (Fotó: Rajki Judit)
A vihar hatalmas pusztítást végzett (Fotó: Rajki Judit)

A szeptember 25-i rendkívüli testületi ülésen is ez volt napirenden. A mintegy 15 millió forint, főként a védekezési költségeket – mint az üzemanyag, anyagköltség, eszközök, munkaórák – fedezi. Ebből közel négymillió forint az önerő, e mellé még mintegy kilenc és fél millió forintot igényelt a város.

Megtudtuk, hogy a rendkívüli testületi ülésre a hiánypótlási határidő miatt volt szükség. Az egyetlen napirendi pontot elfogadták a képviselők és még hétfőn továbbították a szükséges dokumentumokat a Magyar Államkincstár felé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.